Miss Windy Shop loi asiakkaista yhteisön

Miss Windy Shop on vuonna 2012 perustettu, hurmaavien fiftari- ja vintage-tyylisten mekkojen verkkokauppa. Tavoitteena on tarjota asiakkaille laaja valikoima aikaa kestäviä vaatteita. Miten yritysidea syntyi ja mikä on ollut kaupan menestyksen resepti?

”Voimme tehdä tämän paremmin kuin muut”

Yrittäjät Tuuli ja Samuli Hellman kertovat, että päätös perustaa verkkokauppa syntyi kysynnästä. Kiinnostuneita ostajia menneiden vuosikymmenten henkeä hehkuville naistenvaatteille näytti riittävän, mutta tarjonta muissa suomalaisissa verkkokaupoissa oli heikkoa.

– Keskustelupalstoilta meille selvisi, että ihmiset tilaavat näitä tuotteita paljon ulkomailta. Omaan kauppaan haimmekin vaatteita sellaisilta valmistajilta, joita ei Suomesta vielä saanut, Tuuli sanoo.

Verkkokaupan tekninen ja visuaalinen osaaminen oli Hellmaneilla valmiiksi hallussa.

– Tiesimme, että osaisimme tehdä oikeasti hyvän verkkokaupan. Voisimme tuoda kauniisti pukeutumisen lähemmäs suomalaisia naisia. Näytti siltä, että kannattaisi ehdottomasti yrittää, Tuuli jatkaa.

– Nopeat toimitukset, ilmaiset palautukset ja loistava asiakaspalvelu ovat olleet alusta asti kilpailuetujamme. Paketit lähtevät meiltä matkaan heti, summaa Samuli.

Asiakkaista ja faneista muodostuu yhteisö

Miss Windy Shopissa brändiä on mietitty tarkkaan alusta saakka. Tuotteet esimerkiksi lähetetään asiakkaille aina pinkeissä laatikoissa.

– Haluamme pitää asiakkaistamme erityisen hyvää huolta. Kivan asiakaskokemuksen luovat pienetkin seikat, kuten se, että lähetyksissä on aina myös jotain yllätystä sisällä, sanoo Samuli.

– Haluamme tuoda ihmiset, jotka tykkäävät tuotteistamme, oikeasti lähelle meitä. Kysymme heiltä jatkuvasti tuote-ehdotuksia, joita sitten otamme valikoimaan, jatkaa Tuuli.

Yhteisöllisyys on Miss Windy Shopille tärkeää. Asiakkaat pääsevät vaikuttamaan verkkokaupan toimintaan muutenkin kuin tuotevalikoiman osalta. Sosiaalinen media tarjoaa vuorovaikutukseen loistavat kanavat.

Hurmauksen salat: erottuvat tuotekuvat ja lennokkaat tekstit

Miss Windy Shopin verkkokauppaan on otettu tuotekuvat alusta asti itse. Se on erottanut heidät kilpailijoista. Moni muu menee suoraan valmistajien kuvilla.

– Markkinoinnissa meille on iso valtti, että voimme näyttää tuotteet normaali- ja pluskokoisten naisten päällä. Näin välittyy aito kuva, millaisia tuotteet oikeasti ovat. Itse kuvaaminen on mahdollista, kun tuotevalikoimamme on rajattu, Tuuli sanoo.

Hyvä tuotekuva kertoo rehellisesti, millainen tuote on.

– Hyvä kuva on paitsi teknisesti laadukas, tarjoaa myös hyvän mielen. Se erottuu ja kiinnittää huomiota. Emme esimerkiksi käytä enää valkoista taustaa vaan suosimme kuvissa väriä ja liikettä. Hyvään kuvaan ei silmä väsy, toteaa Samuli.

Myös tuotekuvaukset on aina parempi kirjoittaa itse. Google ei arvosta kovinkaan paljoa valmiita, kopioituja tekstejä, jolloin niitä käyttävän verkkokaupan sijoitus voi olla hakutuloksissa heikko.

– Tekstin pitäisi olla niin mielenkiintoinen, että asiakas jaksaa sen lukea, mutta myös informatiivinen. Hakukoneille niitä ei kannata kirjoittaa, vaan ihmistä varten, Tuuli muistuttaa.

Miss Windy Shop

Markkinointia kehitetään kokeilemalla

Miss Windy Shopin markkinointi perustuu tunnelmiin, mikä näkyy vaikkapa luonnossa otettuina tuotekuvina. Markkinointi tehdään pääsääntöisesti itse.

– Vuosien aikana olemme ehtineet kokeilla eri asioita, joista tietyt ovat osoittautuneet toimiviksi ja vakiintuneet. Toisista olemme huomanneet, etteivät ne ole kannattaneet. Markkinoinnissa täytyy pysyä koko ajan hereillä uusista keinoista, sanoo Samuli.

Kokeilemisen perustana on oman verkkokaupan analytiikan tunteminen.

– Verkkokauppiaan on ehdottomasti tunnettava analytiikkaa. Markkinoinnissa ei voi suoraan sanoa, mikä toimii ja mikä ei, vaan pitää uskaltaa kokeilla pienellä budjetilla. Mittaaminen ja analytiikka sitten kertoo, toimiko taktiikka, sanoo Tuuli.

Ilmaiset toimituskulut vai ei?

Maksuton ja nopea toimitus on kuulunut Miss Windy Shopin konseptiin aina. Voiko ilmaisten toimituskulujen tarjoamista suositella muille verkkokauppiaille?

– Riippuu paljon siitä, millaisia tuotteita myyt. Meiltä ostetaan usein kerralla samanlainen setti: yksi mekko ja yksi tyllihame, jolloin toimituskulut ovat selkeät. Mutta jos kaupassasi on tuhansia tuotteita, ihmiset ostavat mitä sattuu, jolloin kulut vaihtelevat, sanoo Samuli.

Toimituskuluilla vaikutetaan paljon siihen, tehdäänkö tilaus.

– Jos myy tuotteita isolla volyymilla ja pienellä katteella, ilmaisuus ei välttämättä kannata. Mutta jos yksittäiset tuotteet ovat kalliimpia, asia on toisin. Ilmaisten toimituskulujen tarjoamisesta on etua myös silloin, jos varaston yhteydessä ei ole varastomyymälää veloituksettomille noudoille, toteaa Tuuli.

Checkoutin maksutavat sopivat yhteen Shopify-alustan kanssa

Miss Windy Shopissa voi maksaa Checkoutin maksutavoilla. Yrittäjät kertovat valintaperusteeksi Checkoutin hyvän yhteensopivuuden Shopify-verkkokauppa-alustan kanssa. Kokemukset Checkoutista ovat olleet erinomaiset.

– Checkoutilla rajapintojen integraatio on toteutettu kattavasti, jolloin esimerkiksi verkkokaupan palautukset pystyy käsittelemään suoraan järjestelmästä. Myös hyvät myyntiraporit helpottavat kauppiaan työtä. Samoin rahanpalautus asiakkaalle on todella nopeaa, mikä parantaa asiakaskokemusta, Tuuli kehuu.

Tilaa uutiskirjeemme!

Kauppiaan tietopankki