Neuvoja ja vastauksia tiimiltämme

Kauppiastietojen täyttäminen Extranetiin

Checkout POS -kassajärjestelmän korttimaksujen maksunvälittäjänä toimii Checkout Finland. Jotta voit vastaanottaa korttitilityksiä, sinun on täytettävä yrityksesi tiedot Checkoutin Extranet-palveluun sekä allekirjoitettava sopimus sähköisesti.

Tästä löydät lisätietoja Extranetiin täydennettävistä tiedoista.

Mikä on Extranet ja miten kirjaudun sinne?

Extranet on kauppiaan työkalu maksujen seurantaan. Sieltä löydät myös tilitysraporttisi. Olet saanut tunnuksen palveluun automaattisesti sen jälkeen, kun olet täyttänyt kassajärjestelmän tilauslomakkeen.

Käyttöönottoa ja tilitysten vastaanottamista varten sinun on täytettävä yrityksesi tiedot Extranetiin. Lue lisää tarvittavista tiedoista alta.

 

Mitä tietoja yrityksestäni on täydennettävä?

Käy täydentämässä yrityksesi tiedot Extranetin Kauppiastili-kohtaan. Löydät sen vasemmalla olevasta sivuvalikosta.

Kauppiastili, yritys & palvelu

Näissä kohdissa kysytään yrityksesi ja palvelusi perustietoja, kuten nimeä, yhteystietoja sekä arviota vuosittaisesta liikevaihdosta. Huomaathan täyttää kohdan sähköpostiosoite tilitysraporteille. Jos jätät kohdan tyhjäksi, automaattisia sähköpostiraportteja ei voi lähettää.

Omistajat ja edunsaajat

Täydennä tähän kohtaan tiedot yrityksen omistajista ja edunsaajista. Jokaisesta henkilöstä tarvitset seuraavat tiedot:

 • Etu- ja sukunimi
 • Kansalaisuus
 • Henkilötunnus
 • Syntymäaika
 • Osoitetiedot
 • Henkilön rooli yrityksen omistusrakenteessa (tosiasiallinen edunsaaja, hallituksen jäsen tai nimenkirjoitusoikeudellinen) sekä tieto hänen tai hänelle läheisen henkilön merkittävästä julkisesta asemasta.

Kuka on tosiasiallinen edunsaaja ja miksi sitä kysytään?

Tosiasiallinen edunsaaja on aina luonnollinen henkilö. Yrityksesi muoto määrittelee keitä, tosiasialliset edunsaajat ovat. Tosiasiallinen edunsaaja voi olla esimerkiksi yrittäjä itse. Lue tarkempi kuvaus tosiasiallisista edunsaajista.

Tosiasiallisten edunsaajien kysyminen perustuu lakiin rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä, jota Checkout on maksupalvelujen toimittajana velvollinen noudattamaan.

Kuka on poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö ja miksi sitä kysytään?

Poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö on toiminut merkittävässä julkisessa asemassa viimeisen vuoden sisällä. Voit merkitä tiedon merkittävästä julkisesta asemasta samassa kohdassa, jossa annat tiedot henkilöstä.

PEP-tieto

Poliittisesti vaikutusvaltaisesta henkilöstä on kerrottava:

Myös poliittisesti vaikutusvaltaisen henkilön kysyminen perustuu yllä kuvattuun lakiin rahanpesun ja terrorismin estämisestä.

Liike- ja yhteistyökumppanit

Täydennä tähän kohtaan ne yritykset, joiden kanssa teet säännöllistä yhteistyötä. Tällaisia yrityksiä voivat olla esimerkiksi tukkuliike tai logistiikkakumppani. Täydennä yrityksestä seuraavat tiedot:

 • Yrityksen nimi
 • Y-tunnus
 • Rekisteröintivaltio
 • Yhteistyön luonne (liike- vai yhteistyökumppani)

Yhteys- ja laskutustiedot sekä tilitysten pankkitili

Täydennä näihin kohtiin yrityksesi yhteyshenkilöt, laskutustiedot sekä pankkitilitiedot tilitysten maksamista varten. Yhteyshenkilöt voivat olla samoja kuin jo aiemmin lisäämäsi henkilöt. Yhteyshenkilöiden merkkaaminen on tärkeää, koska heille lähetetään erilaisia palveluun liittyviä tiedotteita.

Sopimuksen sähköinen allekirjoittaminen

Kun kaikki tarvittavat tiedot on täydennetty, jokaisen yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön on allekirjoitettava sopimus sähköisesti. Sähköisen allekirjoituksen jälkeen kaikki on valmista, ja voit aloittaa tilitysten vastaanottamisen.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Ota yhteyttä! Kotimainen asiakaspalvelumme auttaa arkisin klo 8–17. Arkipyhät suljettu.

 • Soittamalla

  Soita numeroon: 010 252 0800.
  Kiinteän verkon lankaliittymistä ja kotimaisista matkapuhelinliittymistä 0,0835 € / puhelu + 0,167 € / min (hinta sisältää ALV:n).

 • Sähköpostilla

  Lähetä viestisi osoitteeseen kassatuki@checkout.fi