Neuvoja ja vastauksia tiimiltämme

Shopifyn integraatioasetukset: tilaustiedot

Ennen Shopifyn ja Checkout POS:n integraation käyttöönottoa on hyvä käydä läpi integraatioasetukset. Integraatioasetukset jakautuvat kolmeen eri osioon, joissa jokaisessa on omat oletusasetukset.

  • Integraatioasetukset löytyvät Shopifystä seuraavan polun takaa:  Apps -> Checkout POS. Sivun alareunasta löydät synkronointiin ja integraatioon liittyviä asetuksia.

 

Integraatioasetukset: Tilaustiedot

Tilaustietojen synkronointi järjestelmien välillä on tärkeää erityisesti saldokäsittelyn näkökulmasta.

Jos tilauksia ei synkronoida, saldo ei pysy ajan tasalla järjestelmien välillä. Tilausten synkronointi Checkout POS -kassaan on pakollista, jos haluat saada verkkokaupan myynnit näkymään Checkout POS:n raporteilla ja myynnin seurannassa.

Tilauksia voi synkronoida tuotteista poiketen molempiin suuntiin, pelkästään toiseen suuntaan tai olla synkronoimatta ollenkaan.

 

Jos tilauksia synkronoidaan Checkout POS -kassasta Shopifyyn: 

  • Shopifyn näkökulmasta Checkout POS:n myynnit ovat "tilauksia". Jos kauppias on asettanut itselleen sähköpostinotifikaatiot Shopifyyn tulevista tilauksista, hän saa ilmoituksen myös Checkout POS:n kautta tulleista myynneistä.
  • Tällä hetkellä ei ole mahdollista synkronoida tilauksia Shopifyyn vain valituista myyntipaikoista. Myyntipaikka näkyy Shopifyssa tunnisteen muodossa.

 

Jos tilauksia synkronoidaan Shopifystä Checkout POS -kassaan:

  • Shopifyn tilaukset näkyvät Shopify-myyntikanavan alla Checkout POS:ssa.

Vain maksetut tilaukset synkronoidaan eri järjestelmien välillä. Avoimia tilauksia ei synkronoida.

 

Shopifyn monivarasto-ominaisuus ja tilaustiedot

Tilausten synkronoinnissa monivarasto-ominaisuus otetaan huomioon ainoastaan siinä tapauksessa, jos tilausten synkronointiasetus on molempiin suuntiin ja saldon pääjärjestelmä on Shopify. Tilausten viennissä käytetään silloin samaa kohdevarastoa kuin saldolla. Tätä asetusta ei voi muuttaa.

Lue myös:

Integraatioasetukset: saldotieto

Integraatioasetukset: tuotetiedot