Neuvoja ja vastauksia tiimiltämme

Tuotteen luominen tai muokkaaminen

Tuotteita voit luoda Checkout POS:n hallintapaneelissa tai sovelluksissa. Tästä löydät ohjeet tuotteen luomiseen hallintapaneelissa.
 

Tuotteen luominen hallintapaneelissa

 

Uuden tuotteen voit lisätä “Tuotteet” -välilehden "Lisää tuote" -painikkeesta.

Tuotetta luodessa pakollisia tietoja ovat ainoastaan nimi, hinta, tuoteyksikkö ja arvonlisäverokanta, mutta halutessasi voit syöttää tuotteelle runsaasti lisätietoja.

Monissa tapauksissa, kuten monikanavaista myyntiä tehdessä, on hyödyllistä sisällyttää tuotetietoihin muita lisätietoja. Niitä voit syöttää “Lisää tuote” -painikkeesta avautuvassa ikkunassa.

Tiedot ovat seuraavanlaisia:

 1. Myyntipaikat-kohdassa voit määritellä, missä myyntipaikoissa tuote on saatavilla. Oletuksena jokaisella kauppiaalla on yksi kivijalkamyyntipaikka. Sen lisäksi käytössä voi olla digitaalinen myyntipaikka, esimerkiksi Shopify.
 2. Tuotetiedot-kohdassa voit syöttää tuotteen nimen, kuvauksen, tuoteryhmän ja SKU:n. Ainoastaan tuotteen nimi on pakollinen kohta.
  1. Jos et ole luonut vielä tuoteryhmiä, voit luoda niitä painamalla “lisää uusi tuoteryhmä”.
 3. Hintatiedoissa asetat tuotteelle pakollisia ja valinnaisia hintatietoja. Pakollisia tietoja ovat hinta, tuoteyksikkö ja arvonlisävero. Tuoteyksikössä ja arvonlisäverossa on oletusarvoina "kappale" ja "24 %". Jos niihin ei tule muutoksia, niitä ei tarvitse erikseen asettaa. Niiden lisäksi voit syöttää sisäänostohinnan ja mahdollisen alennetun hinnan.
  1. Sisäänostohinta on hinta, jonka olet itse maksanut tuotteesta, ja sitä käytetään myös varastoarvon laskemisessa.
  2. Alennetun hinnan voit lisätä joko prosentteina tai euroina.
 4. Varastotiedot ovat valinnaisia lisätietoja. Tässä kohdassa voit lisätä tuotteelle viivakoodin, tuotemerkin, toimittajan, pakkauskoon ja varastosaldon. Uusia tuotemerkkejä ja toimittajia voit lisätä + -painikkeista.
  1. Jos myyt tuotteita verkossa, tuotteet voi lajitella verkkokaupassa tuotemerkeittäin tai toimittajittain.
  2. "Tuotteella on rajallinen varastosaldo" -kohta tarkoittaa, että voit tarvittaessa asettaa tuotteelle varastosaldon. Saldo päivittyy jatkossa myynnin mukaan, mutta voit korjata saldoa käsin esimerkiksi inventaarioissa.
 5. Tuotevaihtoehdot-kohdassa voit asettaa tuotteelle valmiiksi luomiasi vaihtoehtoja. Näitä voivat olla esimerkiksi väri tai koko.
  1. Valmiiksi luodut vaihtoehdot nopeuttavat varianttituotteen luomista, koska sinun ei tarvitse syöttää vaihtoehtoja erikseen jokaiselle tuotteelle.
  2. Vaihtoehdot voit valita pudotusvalikosta.
  3. Kun olet valinnut ne, voit muokata niiden hinta- ja SKU-tietoja “muokkaa vaihtoehtoja” -välilehdellä.
 6. "Kuvat" -kohdassa voit asettaa tuotekuvan lataamalla kuvan tietokoneeltasi. Muokkausikkunassa voit valita, onko kuva tietystä vaihtoehdosta vai kuvaako se tuotteen kaikkia vaihtoehtoja. Voit lisätä useamman kuvan painamalla “Lisää kuva +” -painiketta.

 7. Kun olet täyttänyt haluamasi kentät, muista painaa "Tallenna" lopuksi.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Ota yhteyttä! Kotimainen asiakaspalvelumme auttaa arkisin klo 8–17. Arkipyhät suljettu.

 • Soittamalla

  Soita numeroon: 010 252 0800.
  Kiinteän verkon lankaliittymistä ja kotimaisista matkapuhelinliittymistä 0,0835 € / puhelu + 0,167 € / min (hinta sisältää ALV:n).

 • Sähköpostilla

  Lähetä viestisi osoitteeseen kassatuki@checkout.fi