Magento 1 -moduulin asennus (Beta)

Tärkeää huomioitavaa:

Adobe on ilmoittanut, että Magento 1 tuki loppuu 1.6.2020.

Tuon päivämäärän jälkeen Magento Commerce 1 ja Magento Open Source 1 -alustoille ei siis tehdä enää tietoturvapäivityksiä.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Magento 1 -verkkokaupat eivät tule enää täyttämään PCI DSS -tietoturvavaatimuksia, joita edellytämme maksupalveluamme käyttäviltä verkkokaupoilta.

Et voi siis käyttää Magento 1 verkkokaupassa maksupalveluamme 1.6.2020 jälkeen.

Suosittelemme siis siirtämään Magento 1 verkkokaupan Magento 2 -alustalle tai mille tahansa muulle alustalle mahdollisimman pian. Alustan vaihdossa voi olla iso työ, joten se kannattaa aloittaa mahdollisimman pian.

Otathan varmuuskopion tietokannastasi ja lähdekoodistasi ennen kuin asennat Magento 1 -laajennuksia. Tämä moduuli toimii Magento 1.9.3:ssa ja sitä suuremmissa yhteisöversioissa sekä Magento 1.11.2:ssa ja sitä suuremmissa kaupallisissa versioissa. Huom! Asennuskonfiguraatio on vielä beta vaiheessa.

Ominaisuudet

Tässä maksumoduulissa on seuraavat ominaisuudet:

• Checkoutin tarjoamat maksutavat
  • Mahdollisuus uudelleenaktivoida ja toimittaa peruttu-tilaan mennyt tilaus
  • Tuki viiveellä tuleville maksuille (esim. Collector)
  • Usean kaupan tuki

Asennus

1. Lataa moduulin tiedostot GitHubista osoitteesta

https://github.com/CheckoutFinland/plugin-magento1

2. Sijoita moduulin tiedostot Magenton juurikansioon
  3. Mene Magenton hallintakäyttöliittymään ja valitse "System""Configuration""Sales""Payment Methods""OP Checkout".
  4. Syötä käyttäjätietosi ja salli moduulin käyttö
    • Checkoutin testitunnukset: 375917SAIPPUAKAUPPIAS
  5. Tyhjennä välimuisti

Käyttö

Löydät moduulin asetukset polusta:
"Stores""Configuration""Sales""Payment Methods""OP Checkout"

Moduulissa on seuraavat asetukset:

Enabled / Käytössä
Määrittele tässä, onko maksumoduuli käytössä vai ei.
Merchant ID / Kauppiastunnus
Syötä Checkoutin kauppiastunnus.
Merchant secret / Salaus
Syötä Checkoutin avain.
New Order Status / Uuden tilauksen tila
Valitse Checkoutilla maksetun uuden tilauksen tila.
Notifications email / Sähköpostiosoite ilmoituksille
Määrittele tähän sähköpostiosoite, johon haluat ilmoitukset tilausten tiloista. Jos sähköpostiosoitetta ei määritellä, viestit toimitetaan yleiseen yhteysosoitteeseen. Ilmoitukset koskevat tilauksia, jotka ovat ehtineet peruuntua ennen maksunvahvistusta ja jotka kauppiaan tulee uudelleenaktivoida itse toimittamista varten.
Skip Bank Selection / Ohita pankin valinta
Valitse, näytetäänkö asiakkaalle pankkivalinta vai ohjataanko hänet Checkoutin palveluun valitsemaan maksutapa.
Language / Kieli
Valitse moduulin kieli. Ominaisuus on testikäytössä.
Sort order / Esitysjärjestys
Valitse maksutapojen esitysjärjestys (jos tarjolla on useampi kuin yksi). Pienempi numero tarkoittaa ylempää sijoitusta listalla. 0 esitetään ylimpänä.
Payment Applicable From / Maksut käytettävissä
Valitse kaikki sallitut maat tai vain tietyt maat, joissa maksut ovat käytettävissä.
Countries Payment Applicable From / Maat, joissa maksut käytetävissä
Jos valitsit aiemmin tietyt maat, erittele ne tässä listassa.

Palautukset

Tämä maksumoduuli tukee palautuksia.

Huomaathan, että maksuja, jotka on tehty vanhalla Checkout-moduulilla, ei voi palauttaa tämän moduulin kautta. Vanhoja maksuja voi palauttaa Checkoutin Extranetissä.

1. Mene "Sales""Orders" ja valitse tilaus, jonka haluat palauttaa kokonaan tai osittain
  2. Valitse "Invoices" tilausnäkymän sivupalkista
  3. Valitse lasku ("invoice"
  4. Valitse "Credit memo"
  5. Määrittele tuotteet, jotka haluat palauttaa ja vaihtoehtoisesti määrittele käsittelykulut
  6. Klikkaa "Refund"-painiketta

Sähköposti-ilmoitus maksun saapumisesta peruuntuneelle tilaukselle

Jos asiakas sulkee selainikkunan heti maksun suorittamisen jälkeen mutta ennen kauppaan palaamista, tilauksen tila jää Magentossa "pending payment"-tilaan. Jos maksua ei vahvisteta 8 tunnin kuluessa, Magento peruuttaa tilauksen automaattisesti. Checkout ilmoittaa Magentolle läpimenneestä maksusta, mutta siinä voi kestää yli 8 tuntia, jolloin tilauksen tila on ehtinyt vaihtua peruuntuneeksi.

Kun maksunvahvistus on saapunut, Magento rekisteröi maksusuorituksen ja vaihtaa tilauksen statukseksi "processing". Koska varastosaldo on voinut muuttua yli 8 tuntia kestäneen käsittelyn aikana, tilauksen tuotteet jäävät peruttu-tilaan, josta ne pitää manuaalisesti vaihtaa. Kauppias saa sähköpostitse ilmoituksen maksun läpimenosta, jolloin hänen tulee mennä varmistamaan tuotteiden saatavuus ja hyväksymään tilaus toimitettavaksi "Rescue order"-napilla.

Tilausten tilat

Pending payment
Tilaus, joka on ohjattu maksamaan maksunvälittäjän palveluun.
Pending OP Checkout
Tilaus, johon Checkout odottaa maksunvahvistusta. Käytetään laskumaksutavoilla, kuten Collector.
Processing
Tilaus, jonka maksu on suoritettu ja joka on valmiina kuljetettavaksi.
Canceled
Tilaus, joka on ollut yli 8 tuntia "pending payment"-tilassa.

Useampi Magento-kauppa

Jos sinulla on useampia kauppoja, voit valita kauppoihin erilaiset asetukset. Löydät konfigurointiasetuksista "Store View"-valinnan, jossa voit määritellä asetukset kaupoillesi. Näkymää vaihtamalla voit määritellä asetukset.