Magento 2 -moduulin asennus (Beta)

Otathan varmuuskopion tietokannastasi ja lähdekoodistasi ennen kuin asennat Magento 2 -laajennuksia. Tämä moduuli toimii Magento 2.2.7:ssä ja sitä suuremmissa yhteisöversioissa sekä Magento 2.3.0:ssa ja sitä suuremmissa kaupallisissa versioissa. Huom! Asennuskonfiguraatio on vielä beta vaiheessa.

Ominaisuudet

Tässä maksumoduulissa on seuraavat ominaisuudet:

• Checkoutin tarjoamat maksutavat
  • Mahdollisuus uudelleenaktivoida ja toimittaa peruttu-tilaan mennyt tilaus
  • Tuki viiveellä tuleville maksuille (esim. Collector)
  • Usean kaupan tuki

Asennus

1. Lataa moduulin tiedostot GitHubista osoitteesta

https://github.com/CheckoutFinland/plugin-magento2

2. Sijoita moduulin tiedostot Magenton app/code-hakemistoon
  3. Suorita seuraavat komennot:
    php bin/magento setup:upgrade
    php bin/magento setup:di:compile
    php bin/magento setup:static-content:deploy
  4. Mene Magenton hallintakäyttöliittymään ja valitse "Stores""Store Configuration""Sales""Payment Methods""OP Checkout".
  5. Syötä käyttäjätietosi ja salli moduulin käyttö
    • Checkoutin testitunnukset: 375917SAIPPUAKAUPPIAS
  6. Tyhjennä välimuisti

Käyttö

Löydät moduulin asetukset polusta:
"Stores""Configuration""Sales""Payment Methods""OP Checkout"

Moduulissa on seuraavat asetukset:

Enabled / Käytössä
Määrittele tässä, onko maksumoduuli käytössä vai ei.
Merchant ID / Kauppiastunnus
Syötä Checkoutin kauppiastunnus.
Merchant secret / Salaus
Syötä Checkoutin avain.
New Order Status / Uuden tilauksen tila
Valitse Checkoutilla maksetun uuden tilauksen tila.
Email Address For Notifications / Sähköpostiosoite ilmoituksille
Määrittele tähän sähköpostiosoite, johon haluat ilmoitukset tilausten tiloista. Jos sähköpostiosoitetta ei määritellä, viestit toimitetaan yleiseen yhteysosoitteeseen. Ilmoitukset koskevat tilauksia, jotka ovat ehtineet peruuntua ennen maksunvahvistusta ja jotka kauppiaan tulee uudelleenaktivoida itse toimittamista varten.
Payment from Applicable Countries / Maksut käytettävissä
Salli maksut kaikkiin tai vain tiettyihin maihin.
Payment from Specific Countires / Maat, joissa maksut käytetävissä
Jos valitsit aiemmin maksut vain tiettyihin maihin, erittele ne tässä listassa.

Palautukset

Tämä maksumoduuli tukee palautuksia.

Huomaathan, että maksuja, jotka on tehty vanhalla Checkout-moduulilla, ei voi palauttaa tämän moduulin kautta. Vanhoja maksuja voi palauttaa Checkoutin Extranetissä.

1. Mene "Sales""Orders" ja valitse tilaus, jonka haluat palauttaa kokonaan tai osittain
  2. Valitse "Invoices" tilausnäkymän sivupalkista
  3. Valitse lasku ("invoice"
  4. Valitse "Credit memo"
  5. Määrittele tuotteet, jotka haluat palauttaa ja vaihtoehtoisesti määrittele käsittelykulut
  6. Klikkaa "Refund"-painiketta

Sähköposti-ilmoitus maksun saapumisesta peruuntuneelle tilaukselle

Jos asiakas sulkee selainikkunan heti maksun suorittamisen jälkeen mutta ennen kauppaan palaamista, tilauksen tila jää Magentossa "pending payment"-tilaan. Jos maksua ei vahvisteta 8 tunnin kuluessa, Magento peruuttaa tilauksen automaattisesti. Checkout ilmoittaa Magentolle läpimenneestä maksusta, mutta siinä voi kestää yli 8 tuntia, jolloin tilauksen tila on ehtinyt vaihtua peruuntuneeksi.

Kun maksunvahvistus on saapunut, Magento rekisteröi maksusuorituksen ja vaihtaa tilauksen statukseksi "processing". Koska varastosaldo on voinut muuttua yli 8 tuntia kestäneen käsittelyn aikana, tilauksen tuotteet jäävät peruttu-tilaan, josta ne pitää manuaalisesti vaihtaa. Kauppias saa sähköpostitse ilmoituksen maksun läpimenosta, jolloin hänen tulee mennä varmistamaan tuotteiden saatavuus ja hyväksymään tilaus toimitettavaksi "Restore order"-napilla.

Aikarajan säätäminen

Voit muuttaa kahdeksan tunnin aikarajaa Magenton asetuksissa. Pidempi aika antaa Checkoutille lisäaikaa maksun vahvistamiseen, mutta varaa tuotteita varastosta yhtä pitkäksi aikaa.

1. Mene "Stores""Configuration""Sales""Sales""Orders Cron Settings"
  2. Syötä kohtaan "Pending Payment Order Lifetime (minutes)" haluamasi aika minuuteissa.

Tilausten tilat

Pending payment
Tilaus, joka on ohjattu maksamaan maksunvälittäjän palveluun.
Pending OP Checkout
Tilaus, johon Checkout odottaa maksunvahvistusta. Käytetään laskumaksutavoilla, kuten Collector.
Processing
Tilaus, jonka maksu on suoritettu ja joka on valmiina kuljetettavaksi.
Canceled
Tilaus, joka on ollut yli 8 tuntia "pending payment"-tilassa.

Useampi Magento-kauppa

Jos sinulla on useampia kauppoja, voit valita kauppoihin erilaiset asetukset. Löydät konfigurointiasetuksista "Store View"-valinnan, jossa voit määritellä asetukset kaupoillesi. Näkymää vaihtamalla voit määritellä asetukset.