Neuvoja ja vastauksia tiimiltämme

PSD2-maksupalveluehtojen päivittäminen verkkokauppaan

Otamme vaiheittain käyttöön PSD2-vaatimusten mukaiset maksutavat. Ne takaavat turvallisen maksupolun nyt ja tulevaisuudessa.

Tämä edellyttää kaikilta uusilla rajapinnoilla toimivilta kauppiailtamme maksuehtoihin liittyvän päivityksen tekemistä verkkokaupan kassasivulle 8.5.20 mennessä.

Miten päivitän maksupalveluehdot?

Maksupalveluehtoihin viittaava teksti ja niihin ohjaava linkki tulee jatkossa esittää kassasivulla maksutapavaihtoehtojen välittömässä läheisyydessä:

psd2-ehdot-1

Tarkista, löytyvätkö ehdot omalta kassaltasi 

Olemme päivittäneet tiedot osalle kauppiaista automaattisesti, joten tarkista, löytyvätkö tiedot jo oman kauppasi maksutavan valinnan yhteydestä. 

Jos ehtoihin viittaava teksti ja linkki ovat näkyvissä, sinun ei tarvitse tehdä muuta.

Ehtojen lisääminen maksutapavalinnan yhteyteen 

Jos ehtoihin liittyvää tekstiä ja linkkiä ei löydy maksutapavalinnan yhteydestä, lisää ne sinne alla olevien ohjeiden mukaan tai pyydä verkkokauppasi kehittäjää päivittämään ne kauppaasi.

Yleiset ohjeet

Maksupalveluehtoihin viittaava teksti ja linkki ovat tarjolla maksurajapintamme vastauksessa, jolla maksutavat ladataan verkkokaupan kassalle. Vaikka tekstinpätkä linkkeineen on mahdollista lisätä myös käsin kassasivun ulkoasuun, suosittelemme hyödyntämään rajapintavastauksesta löytyviä tietoja. Esimerkiksi ehtojen linkitykseen voi tulla muutoksia tulevaisuudessa, joten hyödyntämällä suoraan maksurajapinnasta löytyviä tietoja vältyt manuaalisesti tehtäviltä päivityksiltä. 

Maksupalveluehtoihin liittyvä valmiiksi käännetty teksti linkkeineen löytyy maksutapoja ladattaessa rajapintavastauksen terms-kentästä. 


ALUSTAKOHTAISET OHJEET:

Alustat, jotka eivät vaadi sinulta toimenpiteitä:

Finqu

Jos verkkokauppa-alustasi on Finqu, on asia osaltasi kunnossa. Sen kassanäkymä on päivitetty vaatimusten mukaiseksi.

Givito

Jos verkkokauppa-alustasi on Givito, on asia osaltasi kunnossa. Sen kassanäkymä on päivitetty vaatimusten mukaiseksi.

Kotisivukone

Jos verkkokauppa-alustasi on Kotisivukone, on asia osaltasi kunnossa. Sen kassanäkymä on päivitetty vaatimusten mukaiseksi.

MyCashflow

Jos verkkokauppa-alustasi on MyCashflow, on asia osaltasi kunnossa. Sen kassanäkymä on päivitetty vaatimusten mukaiseksi.

Shopify

Jos verkkokauppa-alustasi on Shopify, on asia osaltasi kunnossa. Sen kassanäkymä on päivitetty vaatimusten mukaiseksi.

Vilkas

Jos verkkokauppa-alustasi on Vilkas, on asia osaltasi kunnossa. Sen kassanäkymä on päivitetty vaatimusten mukaiseksi.

Webnode

Jos verkkokauppa-alustasi on Webnode, on asia osaltasi kunnossa. Sen kassanäkymä on päivitetty vaatimusten mukaiseksi.

Alustat, jotka vaativat toimenpiteitä:

WooCommerce

Olemme päivittäneet maksupalveluehtoihin liittyvän tekstin linkkeineen OP Payment Service for WooCommerce -lisäosaan, joten varmista, että käytössäsi on tuorein versio lisäosasta.

Mikäli käytät WooCommerce-kaupassasi kolmannen osapuolen toteuttamaa lisäosaa, varmista että teksti löytyy maksutapavalinnan yhteydestä ja ole tarvittaessa yhteydessä lisäosan tekijään.

Magento 2

Olemme päivittäneet maksupalveluehtoihin liittyvän tekstin linkkeineen OP Payment Service for Magento 2 -lisäosaan, joten varmista, että käytössäsi on tuorein versio lisäosasta.

Muut verkkokauppa-alustat

Olemme tiedottaneet vaaditusta muutoksesta suurinta osaa Suomessa käytössä olevien verkkokauppa-alustojen ja niiden lisäosien kehittäjiä, mutta suosittelemme olemaan suoraan yhteydessä oman kauppasi kehittäjään hyvissä ajoin ennen määräaikaa, mikäli verkkokauppasi kassanäkymä ei ole vaatimusten mukainen.

 

Huomioithan, että tämä koskee ainoastaan uusilla rajapinnoilla toimivia kauppiaita. Jos et ole vielä siirtynyt uusille rajapinnoille tee se pian, vanhat rajapinnat sulkeutuvat 30.6.20
Uusien rajapintojen käyttöönotosta voit lukea lisää vinkkipankistamme.