Neuvoja ja vastauksia Checkout-tiimiltä

PSD2-maksuehtojen päivittäminen verkkokauppaan

Otamme vaiheittain käyttöön PSD2-vaatimusten mukaiset maksutavat. Ne takaavat turvallisen maksupolun nyt ja tulevaisuudessa.

Tämä edellyttää kaikilta uusilla rajapinnoilla toimivilta kauppiailtamme maksuehtoihin liittyvän päivityksen tekemistä verkkokaupan kassasivulle 8.5. mennessä.

Miten päivitän maksuehdot?

Maksuehtoihin viittaava teksti ja niihin ohjaava linkki tulee jatkossa esittää kassasivulla maksutapavaihtoehtojen välittömässä läheisyydessä:

psd2-ehdot-1

Tarkista, löytyvätkö ehdot omalta kassaltasi 

Olemme päivittäneet tiedot osalle kauppiaista automaattisesti, joten tarkista, löytyvätkö tiedot jo oman kauppasi maksutavan valinnan yhteydestä. 

Mikäli maksuehtoihin viittaava teksti ja linkki ovat näkyvissä, sinun ei tarvitse tehdä muuta.

Ehtojen lisääminen maksutapavalinnan yhteyteen 

Mikäli maksuehtoihin liittyvää tekstiä ja linkkiä ei löydy maksutapavalinnan yhteydestä, lisää ne sinne alla olevien ohjeiden mukaan tai pyydä verkkokauppasi kehittäjää päivittämään ne kauppaasi.

Yleiset ohjeet

Maksuehtoihin viittaava teksti ja linkki ovat tarjolla maksurajapintamme vastauksessa, jolla maksutavat ladataan verkkokaupan kassalle. Vaikka tekstinpätkä linkkeineen on mahdollista lisätä myös käsin kassasivun ulkoasuun, suosittelemme hyödyntämään rajapintavastauksesta löytyviä tietoja. Esimerkiksi ehtojen linkitykseen voi tulla muutoksia tulevaisuudessa, joten hyödyntämällä suoraan maksurajapinnasta löytyviä tietoja vältyt manuaalisesti tehtäviltä päivityksiltä. 

Maksuehtoihin liittyvä valmiiksi käännetty teksti linkkeineen löytyy maksutapoja ladattaessa rajapintavastauksen terms-kentästä. 


ALUSTAKOHTAISET OHJEET:

Shopify

Mikäli verkkokauppa-alustasi on Shopify, on asia osaltasi jo kunnossa, koska olemme jo päivittäneet kassanäkymän vaatimusten mukaiseksi.

MyCashflow

Mikäli verkkokauppa-alustasi on MyCashflow, on asia osaltasi jo kunnossa, koska kassanäkymä on päivitetty vaatimusten mukaiseksi.

Vilkas

Mikäli verkkokauppa-alustasi on Vilkas, on asia osaltasi jo kunnossa, koska kassanäkymä on päivitetty vaatimusten mukaiseksi.

Finqu

Mikäli verkkokauppa-alustasi on Finqu, on asia osaltasi jo kunnossa, koska kassanäkymä on päivitetty vaatimusten mukaiseksi.

WooCommerce

Olemme päivittäneet maksuehtoihin liittyvän tekstin linkkeineen OP Payment Service for WooCommerce -lisäosaan, joten varmista, että käytössäsi on tuorein versio lisäosasta.

Mikäli käytät WooCommerce-kaupassasi kolmannen osapuolen toteuttamaa lisäosaa, varmista että teksti löytyy maksutapavalinnan yhteydestä ja ole tarvittaessa yhteydessä lisäosan tekijään.

Magento 2

Olemme päivittäneet maksuehtoihin liittyvän tekstin linkkeineen OP Payment Service for Magento 2 -lisäosaan, joten varmista, että käytössäsi on tuorein versio lisäosasta.

Muut verkkokauppa-alustat

Olemme tiedottaneet vaaditusta muutoksesta suurinta osaa Suomessa käytössä olevien verkkokauppa-alustojen ja niiden lisäosien kehittäjiä, mutta suosittelemme olemaan suoraan yhteydessä oman kauppasi kehittäjään hyvissä ajoin ennen määräaikaa, mikäli verkkokauppasi kassanäkymä ei ole vaatimusten mukainen.

 

Huomioithan, että tämä koskee ainoastaan uusilla rajapinnoilla toimivia. Mikäli et ole vielä siirtynyt uusille rajapinnoille tee se pian, vanhat rajapinnat sulkeutuvat 30.6.
Uusien rajapintojen käyttöönotosta voit lukea lisää vinkkipankistamme.

Tilaa nyt

Tilaa Checkout käyttöösi!

Aloita kaupanteko valitsemalla sopiva paketti ja tilaamalla palvelu käyttöösi.

Tilaa nyt

Jäikö jokin askarruttamaan?

Ota yhteyttä! Kotimainen asiakaspalvelumme auttaa ma–su 6.00–23.00 kaikissa kysymyksissäsi.

 • Soittamalla

  Tavoitat asiakaspalvelumme puhelimitse numerosta 0800 552 010.

 • Sähköpostilla

  Lähetä viestisi osoitteeseen asiakaspalvelu@op-maksupalvelu.fi.

 • Chatissa

  Sivuston alakulman chat auttaa asiakaspalvelun aukioloaikoina.

 • Lomakkeella

  Voit jättää myös yhteydenottopyynnön lomakkeellamme.