Neuvoja ja vastauksia tiimiltämme

Tallennetulla kortilla maksaminen ja PSD2

Syyskuussa 2019 voimaan astunut uusi maksupalveludirektiivi (PSD2) säätelee myös tallennetulla kortilla maksamista. Tästä löydät koosteen aiheesta.

PSD2 edellyttää, että kortin tallennuksen yhteydessä kortinhaltija on aina vahvasti tunnistettava. Vahvasti tunnistaminen tapahtuu kortinmyöntäjän (pankin) tarjoamalla tunnistusmenetelmällä. Suomessa korttimaksun vahva tunnistaminen on yleensä pankin verkkokirjautumista vastaava tunnistautuminen.

Kun käyttäjä aloittaa itse tallennetulla kortilla maksaminen, korttimaksu pitää lähtökohtaisesti vahvistaa kortinmyöntäjän vahvistusmenetelmällä.Maksun vahvistamisen ohittamisesta on mahdollista pyytää transaktiokohtaista poikkeusta tietyissä vähäriskisissä maksutapahtumissa, kuten alle 30 euron maksuissa. Poikkeuksien myöntäminen riippuu aina maksukortin myöntäjän kyvykkyydestä käsitellä poikkeuspyyntöjä sekä liiketoimintapäätöksistä.

Kun kauppias käynnistää itsenäisesti korttimaksaminen (esim. kuukausitilauksia veloitettaessa), ei erillistä maksun vahvistamista edellytetä.

Uuden maksupalveludirektiivin verkossa tapahtuvaa korttimaksamista koskevat säädökset tulevat voimaan 31.12.2020

Lisätietoja PSD2 vaikutuksesta korttimaksamiseen Checkoutin blogista:
https://www.checkout.fi/vinkkipankki/psd2-astuu-voimaan-mitä-verkkokauppiaan-tulee-tietää-siitä