4 syytä, miksi sinun tulee mahdollistaa mobiilimaksaminen asiakkaillesi

Kuluttajien ostokäyttäytyminen ja samalla vaatimukset kauppiaita, myyntikanavia ja palvelutasoa kohtaan ovat muuttuneet merkittävästi viime vuosina. Digitalisoituminen ja jatkuvasti kehittyvä teknologia ovat luoneet uusia tapoja ostaa tuotteita paikasta ja ajasta riippumatta. Ja tämä on se uusi normi, jota myös sinun asiakkaasi yritykseltäsi odottavat.

Mobiilimaksamisella tarkoitetaan mobiililaitteilla, kuten puhelimella, tapahtuvaa maksutapahtumaa. Seuravassa esitellään neljä syytä, miksi myös sinun tulee hypätä mobiilimaksamisen kelkkaan juuri nyt.

1. Mobiiliystävällinen verkkokauppa menestyy paremmin

Verkkokaupan mobiilioptimointi ei ole enää vapaaehtoinen lisäominaisuus, vaan suoranainen pakko, mikäli haluaa verkkokauppansa menestyvän. Mobile Mandate -tutkimusraportista ilmenee, että vuoteen 2020 mennessä älypuhelimella tullaan tekemään jopa 80% kaikesta verkossa tapahtuvasta kaupankäynnistä. Jotta myös sinun yrityksesi pääsee tämän kehityksen kelkkaan, on selvää että verkkokaupan tulee toimia moitteettomasti millä tahansa mobiililaitteella.

Verkkokauppasi mobiilioptimointi ei vielä yksinään riitä tarjoamaan nykyaikaista ostokokemusta. Rinnalle tarvitaan luontevana jatkumona mahdollisuus mobiilimaksamiseen. Mikäli asiakas kokee verkkokaupan olevan muuten ajan tasalla, mutta kohtaa maksutilanteessa rajalliset tai vanhentuneet maksutapavaihtoehdot, saattaa ostos pahimmassa tapauksessa jäädä syntymättä.

Episerverin tutkimuksen mukaan jopa 61% verkkokaupan vierailijoista poistuvat sivuilta, mikäli kokevat sivuston käytön hankalaksi. Tarkastele verkkokauppasi ostopolkua siis kokonaisuutena, joka on suunniteltu alusta loppuun helppokäyttöiseksi ja johdonmukaiseksi kuluttajalle, laitteesta riippumatta.

2. Mobiilimaksaminen koetaan helpommaksi ja turvallisemmaksi

Mobiilimaksamisesta on tullut arkipäivää myös suomalaisille. Perinteiset verkkomaksutavat, jotka vaativat pankkien tunnuslukukorttien käyttämistä tai luottokorttitietojen syöttämistä verkkoon, tuntuvat monesti kankeilta vaihtoehdoilta. Etenkin, jos ostosta on suorittamassa julkisessa paikassa, kuten työmatkalla bussissa, voi omien henkilökohtaisten pankkitietojen kaivaminen esiin tuntua epämukavalta.

Perinteisistä maksutavoista poikkeavien vaihtoehtojen, kuten mobiilimaksutapojen, roolit tulevat tulevaisuudessa olemaan yhä kasvavassa roolissa. Ennusteiden mukaan vuoteen 2019 mennessä kansainvälisesti tarkasteltuna kaikista ostotapahtumista jopa 55% tullaan tekemään näillä vaihtoehtoisilla maksutavoilla.

OPn markkinoille tuoma Pivo-maksunappi on hyvä esimerkki mobiilimaksamisen ratkaisusta, jolla ostamista voidaan nopeuttaa ja helpottaa sekä tehdä maksamisesta kuluttajalle mahdollisimman turvallista.

3. Mobiilimaksamisen mahdollisuus näkyy suoraan myyntiluvuissa

Lähes jokaiselle verkkokaupassa vierailleelle tilanne on tuttu: etsit jotain tiettyä tuotetta, löydät toiveitasi vastaavan vaihtoehdon ja siirryt kassalle. Kassalla et kuitenkaan löydä itsellesi helpointa tai tutuinta tapaa maksaa. Koet paremmaksi vaihtoehdoksi keskeyttää ostoprosessin kuin maksaa sellaisella tavalla, jota et koe itsellesi tutuksi ja helpoksi.

Tätä ilmiötä seurataan verkkokaupoissa ostoskorin hylkäysprosentilla, joka on Baymard Instituten teettämän tutkimuksen mukaan jopa yli 69%. Mobiilimaksamisella on suora vaikutus tähän prosenttiin. Mitä helpommaksi asiakas maksamisen kokee, sitä todennäköisemmin hän vie ostoksen loppuun saakka. Mobiilimaksamisen teho perustuukin juuri siihen, että helpoin mahdollinen maksutapa on aina käden ulottuvilla.

4. Toimii kaikilla myyntikanavillasi

Mobiilimaksaminen ei ole pelkästään verkkokaupan juttu. Kännykällä on mahdollista maksaa myös myymälöissä, tapahtumissa ja pop up -liikkeissä. Mobiilimaksaminen kannattaakin tuoda osaksi kaupankäyntiä kaikilla myyntikanavillasi, jotta ostokokemus pysyy mahdollisimman samankaltaisena kanavasta riippumatta. Ja sitä kuluttajat nykyisin jo odottavatkin. Kivijalkaliikkeissä mobiilimaksamisen mahdollisuus parhaimmillaan lyhentää jonotusaikaa nopeuttamalla maksutapahtumaa, parantaa asiakaskokemusta ja lisää myyntiä.

 

Avaimet menestyvän verkkokaupan perustamiseen

Oletko suunnittelemassa yrittäjyyttä ja verkkokaupan perustamista? Kokosimme sinulle yksiin kansiin kaikki tärkeimmät vinkit, joiden avulla ensiaskeleesi verkkokaupan digitaaliseen markkinointiin sujuvat vaivattomasti. Tietopaketin avulla saat hyvän kuvan verkkokaupan perustamisen vaatimuksista digitaalisen markkinoinnin näkökulmasta.