6 tehokasta vinkkiä, joilla parannat verkkokauppasi toimintaa

Verkkokaupan pyörittäminen tavoitteellisesti vaatii yrittäjältä paljon. Säännöllinen ja aktiivinen markkinointi, jatkuva sisällöntuotanto, tuotetilausten toimitus ja asiakaskokemuksen kehittäminen vievät helposti suuren osan kauppiaan kalenterista.

Joskus verkkokaupan myyntitavoitteet jäävät kuukausi- tai vuositasolla täyttymättä aktiivisesta työskentelystä huolimatta. Tällöin on hyvä hetkeksi seisahtua ja pohtia mistä tilanne johtuu.

Kokosimme yhteen kuusi vinkkiä, joiden avulla verkkokaupan toimintaa voi kehittää. Nappaa tästä täsmävinkit, joilla on taatusti positiivinen vaikutus verkkokauppasi menestykseen.

1. Mobiilioptimoi verkkokauppasi

Vaikka mobiilissa tehtyjen ostosten määrä on Suomessa vielä suhteellisen pieni, on kehityssuunta nousujohtoinen. Business Insider ennustaa, että vuonna 2020 mobiilissa tehtyjen ostosten määrä tulee olemaan 45% kaikista verkko-ostoksista. Tämän trendin kelkkaan kannattaa hypätä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Moni asiakas hyödyntää mobiiliversiota verkkokauppaan ja tuotevalikoimaan tutustuessaan. Kännykällä selaaminen on helppoa esimerkiksi työmatkoilla, kun asiakkaalla on vapaata aikaa käytettävissään. Vaikka he eivät veisi kauppaa loppuun mobiilissa, on asiakkaalla pienempi kynnys tehdä ostos tietokoneella valikoiman jo ollessa tuttu. Olitpa siis tekemässä mitä tahansa päätöstä koskien verkkokauppaasi, varmista että tämä päätös toimii myös mobiilissa.

Lue lisää Checkoutin kattavasta maksutapavalikoimasta, jossa on ratkaisu myös mobiilimaksamiselle. Käsittelemme mobiilimaksamisen trendejä ja tulevaisuudennäkymiä myös tässä blogipostauksessa.

2. Analysoi dataa ja toimi tietojen pohjalta

Tietoon pohjaavat päätökset kehittävät verkkokauppaa haluamaasi suuntaan. Verkossa toimiessasi kerrytät aivan uudella tavalla dataa asiakkaiden käyttäytymisestä kivijalkaliikkeeseen verrattuna. Hyödynnä tätä tietoa kaikin mahdollisin tavoin. Miten asiakkaat liikkuvat verkkokaupassa, mitä tuotteita he katsovat? Mitä maksutapoja he suosivat ja mikä on ostoskorisi hylkäysprosentti? Yleiset käyttäytymistrendit auttavat hahmottamaan mitä pitää kehittää ja mitkä menetelmät toimivat.

Konversioprosentti on yksi monista mittareista, jotka avaavat verkkokauppasi menestystä. Konversio kertoo kuinka moni sivuston vierailu johtaa ostotapahtumaan. Kansainvälisesti tarkasteltuna konversion keskiarvo liikkuu 3 prosentin tasolla. Mikäli verkkokauppasi konversioprosentti vaatii työstämistä, ovat dataan perustuvat toimenpiteet paras ratkaisu. Esimerkiksi Google Analytics auttaa keräämään kallisarvoista tietoa kuluttajakäyttäytymisestä, jota voit hyödyntää laatiessasi toimenpidesuunnitelmia.

3. Ilahduta ja aktivoi promootioilla

Alennusmyynnit, kampanjat, arvonnat ja spesiaalierät houkuttavat asiakkaita. Promootiot aktivoivat asiakkaat toimimaan nopeasti ja tekemään lyhyemmän harkinta-ajan ostoksia. Alennusmyyntien ja muiden kampanjoiden hyödyntäminen ei halvenna brändiä, vaan erilaiset promootiot ovat osa tehokasta verkkokaupankäyntiä. Pohdi millaiset promootiot sopivat parhaiten sinun liiketoimintaasi ja puhuttelevat juuri sinun asiakaskuntaasi.

Promootiot ovat myös mainio keino erottua sosiaalisessa mediassa. Houkuttelevaksi koettu tarjous saa helposti jakoja ja näkyvyyttä eri sosiaalisen median kanavilla. Ota siis kaikki hyöty irti tarjouskampanjoistasi myös markkinoinnin näkökulmasta.

4. Panosta tuotteiden kuviin ja kuvauksiin

Verkkokauppa perustuu pitkälti visuaaliseen informaatioon. Koska asiakas ei pääse fyysisesti koskettamaan tuotetta, korostuu laadukkaan kuvamateriaalin merkitys ostopäätöksessä. Tuotteen yksityiskohtien tulee olla selkeästi esitetty sekä kuvallisesti että tekstimuodossa. Näin paitsi parannetaan ostokokemusta, myös lisätään asiakastyytyväisyyttä asiakkaan kokiessa tuotteen vastaavan siitä luotua mielikuvaa.

Laadukkaan tason ylläpitäminen tuotekuvien ja tekstin osalta vaatii jatkuvaa työtä ja vaivannäköä. Uusien tuotteiden kuva- ja tekstimateriaalin tulee noudattaa samaa linjaa muun valikoiman kanssa. Tietoja pitää myös päivittää verkkokauppaan nopeasti ja säännöllisesti. Tuotetiedot vaikuttavat hakukonelöydettävyyteen, joten vaivannäkö tuotteiden yksityiskohtaisessa kuvailussa voi näkyä suoraan kävijäliikenteessä.

5. Varmista tuotepalautusprosessin toimivuus

Aina asiakas ei ole tyytyväinen tilaamaansa tuotteeseen. Invespin mukaan jopa 30% verkosta ostetuista tuotteista palautetaan kauppiaalle. Jotta virheostos ei jätä negatiivista ostokokemusta, pitää palautusprosessin olla sujuva. Asiakkaalle tulee ilmaista selkeästi, kuinka tuotteen ja rahojen palauttaminen käytännössä tapahtuu. Palautusprosessille tulee myös varata resursseja, jotta asiakasta voidaan palvella kuten hänelle luvataan.

Checkout tarjoaa helpon ja vaivattoman tavan rahojen palauttamiselle kaikilla maksutavoilla. Lue lisää palvelustamme täältä.

6. Toimita tilitysraportit säännöllisesti kirjanpitäjälle

Kirjanpito- ja verolait edellyttävät kauppiasta toimittamaan myynneistä ja muista liiketapahtumista tarvittavat tositteet. Avainlukujen jatkuva seuraaminen auttaa kauppiasta hahmottamaan verkkokaupan kannattavuutta. Lukujen perusteella voidaan myös optimoida ja kehittää yrityksen toimintaa.

Selkeä suunnitelma kirjanpidon hoitamiselle auttaa verkkokauppiaan arkea. Automaattinen tilitysraportointi suoraan kirjanpitoon helpottaa ajan tasalla pysymistä. Checkout tarjoaa ratkaisut, jotka mahdollistavat vaivattoman kirjapidon.

Digitaalinen markkinointi tuo vauhtia verkkokauppaan

Markkinoinnin merkitystä ei tule unohtaa. Oikein suunnitellulla markkinoinnilla tavoitetaan potentiaaliset asiakkaat, joiden saaminen verkkokauppaasi näkyy suoraan kohonneina myyntilukuina. Kokosimme kaikki verkkokaupoille parhaat digitaalisen markkinoinnin vinkit yhdeksi oppaaksi. Lataa opas ja nappaa neuvot käyttöösi!