Asiakastarina: Kuluttajien kiinnostus ekologisuuteen näkyy Ruohonjuuren joulumyynnissä

Miltä tämän vuoden joulumyynti vaikuttaa luomuruokaan, luonnonkosmetiikkaan ja terveystuotteisiin erikoistuneen Ruohonjuuren verkkokaupassa? Haastattelimme kuulumisista sähköisen liiketoiminnan päällikköä Heidi Waltaria.

Tuotteiden laatu ja alkuperä kuluttajille tärkeitä

Suomalaiset haluavat hankkia nyt ennen kaikkea hyvää tekeviä, vastuullisia lahjoja.

– Ihmisten kasvanut kiinnostus eettiseen ja ekologiseen kuluttamiseen näkyy joulumyynnissämme selvästi. Tuotteiden laatu ja alkuperä ovat tärkeitä. Kuluttajat suosivat nyt paljon esimerkiksi suomalaisten pientuottajien tuotteita, joita Ruohonjuuresta löytyykin laaja valikoima, kertoo Waltari.

Joulunaikaan asiakkaille merkitsee myös asioinnin helppous. Ruohonjuuresta saa saman katon alta lukuisat ostoslistalla olevat tuotteet.

– Meiltä haetaan paljon joulunajan suosikkituotteita kuten teetä, glögejä ja seitankinkkuja. Myös lahjakortit ja luonnonkosmetiikka ovat todella kysyttyjä. Luonnonkosmetiikka on verkkomyynnissä tällä hetkellä ylipäätään vahvasti kasvava kategoria, kertoo Waltari.

Inspiraatiota ja valmiita herkkupaketteja yhdellä klikkauksella

Ruohonjuuren verkkokauppa uudistettiin kesällä, ja joulunajan markkinointiin on tänä vuonna erityisesti omistauduttu.

– Olemme halunneet auttaa kiireisiä ja lahjahankinnoista stressaantuneita asiakkaita. Heitä on ajateltu esimerkiksi valmiiksi kokoamillamme jouluherkkupaketeilla, jotka voi ostaa vaivattomasti yhdellä klikkauksella.

Ideoita ja inspiraatiota tarjoavat lisäksi houkuttelevat reseptit ja hyödylliset blogiartikkelit Ruohonjuuren sivuilla.

Myös yritysmyyntiä on joulun alla kehitetty.

– Moni haluaa valita yrityslahjoiksi kotimaisia ja reilun kaupan tuotteita. Olemme nyt nostaneet yritysasiakkaiden markkinointia enemmän esiin muun muassa omalla kampanjasivulla.

Vilkkaanakin myyntikautena asiakkaita palvellaan Ruohonjuuressa hymyssä suin.

– Kiire on luonnollinen osa joulunalusaikaa, mutta olemme vain iloisia, kun saamme palvella asiakkaita. Haluamme tämän hymyn ja pilkkeen silmäkulmassa näkyvän myös verkkokaupan puolella!

Joulupäivänä verkkokauppias voi hengähtää

Verkkokauppa-alalla työ kulkee usein jatkuvasti mukana jo pelkän oman valtavan kiinnostuksen takia. Näin myös Heidi Waltarilla.

Vaikka pahimmat ruuhkat hellittävät verkkokaupassa toimitusaikojen takia jo useita päiviä ennen joulua, Ruohonjuuren kivijalkamyymälöistä on osa auki vielä aattona.

– Kun myös myymälämme ovat joulupäivänä kiinni, on aika levähtää perheen parissa. Tapaninpäivänä ihmiset jälleen aktivoituvat ja verkkokauppaan alkaa tulla taas tilauksia, kuvaa Waltari lyhyttä hiljaista hetkeä.

Waltari kertoo vähentävänsä omaa joulustressiään ottamalla valmisteluissa rennosti.

– Ostan joulupöydän herkkuja valmiina. Tilaan muun muassa ihanan valmiin raakakakun meidän Delistä. Säästän aikaani ja hermojani, kun pähkinöitä ei tarvitse ruveta liottamaan itse.

Ruohonjuuren Deli on talon oma keittiö, joka toimittaa vaihtuvia lounasannoksia ja muita syötäviä pääkaupunkiseudun myymälöihin. Delin raakakakku on mahdollista tilata verkosta ja noutaa haluamastaan myymälästä pääkaupunkiseudulla. Tampereenkin myymälään tilaaminen onnistuu puhelinsoitolla.

Tervetuloa, innostava vuosi 2018

Myös joulun jälkeinen aika on Ruohonjuurelle hyvää myyntikautta, vaikka varsinaisia alennusmyyntejä he eivät pidäkään.

– Kun ihmiset joulun mentyä aloittavat elämänmuutoksen ja terveellisen elämän, tulevat he meille pohtimaan uutta suuntaa ruokavaliolleen, Waltari sanoo.

Vuosi 2018 näyttäytyy Ruohojuurelle jännittävänä. Vuodenvaihteen jälkeen avautuvat ensimmäinen Ruotsin myymälä ja ruotsalainen verkkokauppa, molemmat tuoreella, kansainvälisille markkinoille valitulla nimellä Happy Food Store.

– Suuntaamme rohkeasti ja innolla uutta kohti. Verkkokauppamme ja palveluidemme kehittämistä jatkamme yhdessä asiakkaidemme kanssa, summaa Waltari.

 

Ruohonjuuri Oy

  • Verkkokaupan lisäksi 11 myymälää eri puolilla Suomea
  • Perustettu 1982
  • Verkkokauppa vuodesta 2011, verkkokaupassa käytössä Checkoutin tarjoamat maksutavat
  • Visuaalinen ilme uudistunut syksyllä 2017
  • Suuntaa kansainvälisten markkinoiden valloitukseen nimellä Happy Food Store
  • www.ruohonjuuri.fi

ruohonjuuri.png