Checkoutin uudet rajapinnat: mitä pitää tietää?

Checkoutin uudet rajapinnat näkivät päivänvalon elokuussa 2018. Uusia rajapintoja lähdettiin kehittämään, jotta kauppiaiden tarpeisiin voidaan vastata entistä paremmin. Tästä löydät koosteen uusista rajapinnoista ja niiden hyödyistä.

Miksi uudet rajapinnat?

Checkoutin vanhat rajapinnat on toteutettu noin 10 vuotta sitten. Vaikka niitä on ylläpidetty ja kehitetty, vanhan toteutuksen ylläpito ja jatkokehitys hankaloituu ajan myötä, mikä vaikuttaa myös toiminnallisuuksiin ja luotettavuuteen. Siksi päätimme toteuttaa rajapinnat uudelleen, jotta ne vastaavat paremmin kauppiaiden tarpeisiin.

Uusissa rajapinnoissa on panostettu suorituskykyyn ja toimintavarmuuteen. Ne kestävät suuretkin asiakasmäärät ja vaihtelevan maksuliikenteen. Ne tekevät maksuprosessista entistä läpinäkyvämmän, ja kauppias saa enemmän tietoa asiakkaan ostoskorista. Sama tieto löytyy sekä kauppiaan verkkokauppa-alustasta että Checkoutin kauppiasportaalista. Samoin ostosten rivikohtainen tieto välittyy osamaksukumppaneille.

Uudet rajapinnat vastaavat myös alati kiristyviin turvallisuusvaatimuksiin, jotta Checkoutin kauppiaat voivat jatkaa huoletta kaupankäyntiä tulevaisuudessa.

Uusien rajapintojen hyödyt pähkinänkuoressa:

  • Ne toimivat aiempia luotettavammin ja turvallisemmin
  • Ne ovat vanhoja rajapintoja kehittäjäystävällisemmät ja helppokäyttöisemmät
  • Niissä on pyritty ratkaisemaan yleisimmät rajapintojen käyttöön liittyvät ongelmat, ja virhetilanteita tai selvitettäviä ongelmia on vähemmän.

Monipuolisemmat maksutavat

Kehitystyössä on panostettu myös uusiin maksutapoihin. Uudet maksutavat ja muut uudet ominaisuudet tuodaan saataville vain uusiin rajapintoihin. Tällä hetkellä saatavilla ovat Amex ja Siirto sekä lähitulevaisuudessa tarjolle on tulossa kansainväliset mobiilimaksutavat Apple Pay ja Google Pay. Sen sijaan vanhoilla rajapinnoilla saatavilla ollut tilisiirto-maksutapa ei ole käytettävissä uusilla rajapinnoilla, ja PayPal-maksutapaa ei vielä tällä hetkellä tueta.

Amex

American Express eli Amex on maailman suurin kortinmyöntäjä, joka on tunnettu laajoista käyttäjäeduistaan. Amex monipuolistaa kansainvälisten korttimaksujen valikoimaa, ja Amex-maksutapaa tarjoamalla toivotat kauppaasi tervetulleeksi asiakkaat yli 140 maasta. Amex-maksut todennetaan turvallisesti SafeKey-menetelmällä. Lue lisää Amexista.

Uusia rajapintoja käyttävät kauppiaat voivat lisätä Amexin maksutavaksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@checkout.fi.

Amex-maksutavassa on toimialakohtaisia rajoituksia.

Siirto

Siirto täydentää suosiotaan kasvattavien mobiilimaksutapojen valikoimaa. Siirto-maksulla raha siirtyy tililtä tilille reaaliaikaisesti, pankista riippumatta. Se on kätevä mobiilimaksu kaverille ja helppo maksutapa verkkokaupassa. Maksamiseen tarvitaan vain Siirtoa tukeva älypuhelinsovellus ja puhelinnumero. Lue lisää Siirrosta.

Uusia rajapintoja käyttävät kauppiaat pääsevät aktivoimaan Siirron itse kauppiaan Extranetistä.

Kansainväliset mobiilimaksutavat

Uudelle rajapinnalle ollaan julkaisemassa tuki kansainvälisille Apple Pay ja Google Pay -maksutavoille. Tiedotamme näiden saatavuudesta lähempänä julkaisua.

Miten otan uudet rajapinnat käyttöön verkkokaupassani?

Vanhat rajapinnat ovat tarjolla vielä kevään 2020 ajan, ja kauppiaat voivat siirtyä uusiin vaiheittain. Vanhojen ja uusien rajapintojen erona on, että uudet ominaisuudet ja maksutavat tuodaan vain uusiin rajapintoihin ja vanhojen rajapintojen maksutapoja lähdetään ajamaan vaiheittain alas kevään mittaan.

Moduulit valmiisiin verkkokauppa-alustoihin

Rajapintauudistuksen myötä olemme uudistaneet myös valmiiden verkkokauppa-alustojen moduulit. Esimerkiksi Shopify, Vilkas ja MyCahsflow -alustoja käyttävät kauppiaat olemme siirtäneet automaattisesti uusille rajapinnoille yhteistyössä kumppaniemme kanssa. 

Tähän mennessä olemme olleet mukana kehittämässä uuden rajapinta-integraation seuraaville alustoille:

Lisäksi tarjolla on useita valmiita kolmannen osapuolen kehittämiä ratkaisuita esimerkiksi FinquOpenCart, PrestaShop, Zen Cart, VirtueMart, Shuriken, Visma, Webnode, Refox, Tehden, Dataflow, Kotisivukone, Valmiskauppa.fi ja Gest  -alustoille.

Suoran integraation rakentaminen

Mikäli haluat rakentaa suoran integraation tai kehittää maksutapamoduulin tietylle alustalle, löydät kehittäjäystävälliset integraatio-ohjeet esimerkkeineen täältä: https://checkoutfinland.github.io/psp-api

Olemme julkaisseet myös erillisen kehittäjäohjeistuksen helpottamaan siirtymistä vanhoista rajapinnoista uusiin. Migraatio-ohjeen löydät täältä:
https://checkoutfinland.github.io/psp-api/#/migration-guide

Lisäksi olemme julkaisseet PHP-kielellä apukirjaston rajapinnan käyttämiselle suorien integraatioiden helpottamiseksi.

Mitä vanhoille rajapinnoille tapahtuu?

Vanhoja rajapintoja ei enää päivitetä muuten kuin järjestelmäkriittisten korjausten osalta.

Vanhat rajapinnat ajetaan alas vaiheittain. Rajapinnoista suljetaan:

  • 30.4.2020 Lasku- ja osamaksupalvelut (OP, Collector, Jousto)
  • 31.5.2020 Luottokorttipainikkeet (Visa, Visa Debit, Visa Electron, MasterCard ja Debit MasterCard) sekä mobiilimaksutavat ja GSM-maksaminen (AinaPay)
  • 30.6.2020 Vanha rajapinta suljetaan lopullisesti