Maksutapavalikoima vaikuttaa verkkokaupan menestykseen

Verkkokaupan perustamisessa tulee ottaa huomioon useita eri elementtejä. Yksi tärkeimmistä verkkokaupan konversioon vaikuttavista päätöksistä on tarjottavien maksutapojen valinta. Liian suppeiden tai asiakkaan silmissä väärien vaihtoehtojen tarjoaminen pahimmillaan keskeyttää ostoprosessin ja näin näkyy suoraan myyntiluvuissa. Oikein kootulla ja kattavalla maksutapavalikoimalla voi siis suoraan vaikuttaa myyntitulokseen.

Monipuolinen maksutapavalikoima on kuluttajien mieleen

Asiakkaalle kannattaa tarjota heti verkkokaupan ensimetreiltä alkaen mieluummin liikaa kuin liian vähän maksutapoja. Näin minimoit riskin, että asiakas jättää ostoksen tekemättä hänelle sopivan maksutavan puuttuessa. Tarjoa useita vaihtoehtoja ja anna kuluttajien itse valita, mitä maksutapaa he suosivat.

Suosituimpia maksutapoja ovat verkkopankkien maksupainikkeet, mobiilimaksutavat, luottokortti, tilisiirto, postiennakko sekä lasku ja osamaksu. Erityisesti lasku koetaan turvalliseksi maksutavaksi silloin, kun verkkokaupasta tilataan ensimmäistä kertaa. Tarjoamalla laskua yhtenä maksutapana, voit madaltaa uusien asiakkaiden kynnystä tehdä ensimmäinen tilaus. Kun myyntiprosessi hoituu sujuvasti ensimmäisellä ostokerralla, on todennäköistä että asiakas palaa verkkokauppaan toistekin.

Maksuprosessilta kaivataan helppoutta ja luottamuksellisuutta

Maksaminen verkkopankkitunnuksilla on Suomessa jonkin verran yleisempää kuin monessa muussa maassa. Tämä johtuu Suomen pankkien hyvästä maineesta kuluttajien keskuudessa. Tulevaisuudessa tullaan kuitenkin näkemään vaihtoehtoisten maksutapojen, kuten mobiilimaksamisen yleistyminen. 

Vuonna 2016 tehdyn tutkimuksen mukaan kuluttajat odottavat maksutavoilta ja koko ostoprosessilta nopeutta, vaivattomuutta ja laiteriippumattomuutta. Tämän trendin ennustetaan näkyvän yhä vahvempana tulevaisuudessa, joten monipuolisten ja asiakkaan kannalta helppojen maksutapojen tarjoaminen on vahvasti onnistuneen kaupankäynnin keskiössä. 

Kuinka valita sopivin maksunvälityspalvelu?

Maksunvälityksestä voi tehdä erilliset sopimukset eri pankkien ja vaikkapa haluamiensa laskutuspalveluiden kanssa. Mikäli verkkokaupan liikevaihto on hyvin suuri, voi tämä vaihtoehto olla joskus kannattava. Pienen ja keskisuuren verkkokaupan on kuitenkin hyödyllisempää tehdä sopimus yhden maksunvälityspalvelun kanssa. Näin kauppias saa kaikki tarvitsemansa maksutapavaihtoehdot yhdellä kertaa säästäen aikaansa ja vaivaansa.

Itselle sopivin maksuvälityspalvelu on sellainen, joka paitsi tukee verkkokauppa-alustaasi, myös mukautuu yrityksesi tarpeisiin. Palveluntarjoajalla tulisi olla riittävän kattava maksutapavalikoima, ja tämän tulisi olla maineeltaan tunnettu ja luotettava toimija. Lisäksi kauppiaan työtä helpottamassa on hyvä olla selkeät raportointityökalut ja tilitykset sekä päivystävä asiakaspalvelu.

Sekä palvelupaketeissa että sopimusehdoissa on eroja. Onko yrityksellesi tärkeää, että palvelun saa esimerkiksi ilman kiinteitä kuluja, avausmaksua ja määräaikaisuuksia? Toivotko, että palvelupakettia on helppo vaihtaa, kun liiketoimintasi kasvaa? Kartoittamalla itselleen parhaan kokonaisuuden voi olla varma, että myynti rullaa sujuvasti ja yhteistyö maksunvälityspalvelun kanssa toimii saumattomasti.

Checkoutin monipuoliseen maksutapavalikoimaan pääset tutustumaan Maksutavat-sivullamme. 

Parhaat vinkkimme apuna verkkokaupan perustamisessa

Verkkokaupan perustaminen ei tuota päänvaivaa, kun ennen toimeen ryhtymistä on ottanut selvää aiheesta. Kokosimme oppaan, joka auttaa sinua prosessissa. Verkkokaupan pyörittäminen on parhaimmillaan hyvin palkitsevaa, joten tuumasta toimeen kannattaa ryhtyä jo vaikka tänään.