Mitä shop-in-shop-kauppapaikat ovat ja kuinka pääset alkuun?

Tänä päivänä on tarjolla useita eri tapoja ostaa ja myydä tuotteita. Verkkokaupat, pop up -myymälät, messut, tavaratalot ja kivijalkaliikkeet muodostavat kattavan verkoston shoppailumahdollisuuksia modernille kuluttajalle. Viime aikoina shop-in-shop-termi on alkanut yleistyä myynnistä puhuttaessa. Mutta mitä sillä tarkoitetaan ja kuka sitä voi hyödyntää?

Mitä shop-in-shop-kauppapaikat ovat?

Shop-in-shop on myymälä tai verkkokauppa, jossa myydään useiden eri merkkien ja yritysten tuotteita ja palveluita. Kokonaisuudesta on vastuussa pääkauppias, joka vastaa muun muassa teknisestä toteutuksesta ja verkkokaupan tai myymälän markkinoinnista. Pääkauppias ei itse välttämättä myy tuotteita, vaan keskittyy täysin liiketoiminnan pyöritykseen taustalla. Alakauppiaiksi kutsutaan tuotteitaan shop-in-shopissa myyviä yrityksiä. Tässä artikkelissa keskitytään shop-in-shop-verkkokauppoihin. Ehkäpä tunnetuin esimerkki shop-in-shop-verkkokaupasta on Amazon.

Shop-in-shop-kauppapaikka bisnesmallina

Shop-in-shop-kauppapaikat ovat vain harvoin täysin toistensa kaltaisia, sillä ne muokataan pääkauppiaan tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Myös verkkokaupan bisnesmalli on vapaasti määriteltävissä. Usein alakauppiaat maksavat pääkauppiaalle joko kuukausittaista kiinteää korvausta tai prosentuaalista osuutta maksutapahtumista provision muodossa. Alakauppiaiden määrää ei ole rajoitettu, joten verkkokauppaa voi laajentaa hyvinkin suureksi.

Pääkauppiaalla saattaa olla mielessä valmis teema, kuten esimerkiksi askartelu- tai urheilutarvikkeet, jonka ympärille haluaa verkkokaupan rakentaa. Joku toinen pääkauppias taas saattaa lähteä liikkeelle pelkästään halusta pyörittää verkkokauppaa ja luoda toimivan myyntialustan monipuolisille kauppiaille, teeman ollessa toissijainen. Yhteistä kaikille lähtökohdille on se, että shop-in-shop-kauppapaikka tavoittelee hyötyä sekä pääkauppiaille että alakauppiaille.

Näin pääset alkuun:

  1. Mieti liikeidea
  2. Ota yhteyttä meihin, niin mietitään yhdessä liikeideaasi sopiva ratkaisu
  3. Mieti mille alustalle palvelu rakennetaan ja etsi hyvä ja luotettava tekninen toteuttaja
  4. Valitse maksutavat verkkokaupallesi
  5. Mieti millaista hinnoittelu- ja sopimusmallia tarjoat alakauppiaille
  6. Markkinoi liikeideaasi sopiville alakauppiaille
  7. Tee sopimukset alakauppiaiden kanssa
  8. Markkinoi uutta shop-in-shop-kauppapaikkaasi kuluttajille

 

Lataa oppaamme ja lue lisää shop-in-shopista!

Kiinnostaako verkkokaupan pyörittäminen, mutta et itse halua hoitaa tuotteiden valmistusta, maahantuontia tai myyntiä? Shop-in-shop voi olla juuri oikea ratkaisu sinulle. Kokosimme yksiin kansiin kaiken, mitä sinun tulee tietää aiheesta. Lataa opas ja lue lisää!

 

Lataa shop-in-shop-opas tästä