Mobiilimaksaminen lyö nyt täysillä läpi – oletko mukana?

Vuosi 2017 tulee olemaan todellinen mobiilimaksamisen läpilyöntivuosi. Tästä voidaan kiittää erityisesti helppoa ostamista arvostavia kuluttajia, jotka osaavat vaatia yrityksiltä vaivattoman ostokokemuksen tarjoamista.

Mobiilimaksamisesta on tulossa aiempaa yksinkertaisempaa myös lainsäädännön ja teknisten uudistusten ansiosta. Esimerkiksi Viestintävirasto valmistelee muutoksia sähköiseen tunnistamiseen: Suomessa on tarkoitus siirtyä toukokuussa sähköisen tunnistamisen luottamusverkostoon, jolloin tunnistamisen palvelut voi ostaa kätevästi yhdeltä, kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta. Kauppiaan työ vähenee, kun erillisiä sopimuksia eri pankkien kanssa ei tarvita.

Me Checkoutilla olemme tiiviisti mukana kehittämässä edistyksellistä maksuliikennettä. Tavoitteemme on, että maksutapavalikoimastamme tulee keväällä 2017 Suomen laajin.

IMG_3589c.jpg

Ostaminen on mutkatonta, kun tunnuslukuja ei tarvitse kantaa mukanaan

Verkkokauppojen konversio paranee

Jääkö asiakkailla ostokset kaupassasi siksi tekemättä, ettei heillä juuri oikealla hetkellä ole verkkopankkitunnuksia mukanaan? Eri pankeilta pian tulossa olevat mobiililompakkosovellukset ratkaisevat tämän harmittavan riesan. Mobiililompakolla asiakas voi maksaa verkkokaupoissa vaivattomasti, sillä tunnukset tarvitsee syöttää palveluun vain kerran. Tämän jälkeen lukuja ei tarvitse antaa erikseen jokaisen oston yhteydessä.

Kun ostaminen ei keskeydy tunnusten puutteeseen, verkkokauppasi konversio paranee. Sinun ei myöskään tarvitse enää entiseen tapaan tavoitella ostoksensa kesken jättäneitä asiakkaita.

Jos kaupassasi on jo käytössä korttimaksu, mobiilimaksamisen käyttöönotto on todella helppoa.

Maksamisesta tulee näkymätöntä

Kuluttajat ovat jo tottuneet käyttämään pankkikorttien lähimaksuominaisuutta ja hoitamaan erilaisia asiointeja älypuhelimillaan. Myös pankit kannustavat asiakkaitaan mobiilin käyttöön muun muassa lopettamalla pahvisia tunnuslukulistojaan.

Lähitulevaisuudessa asiakkaat pystyvät hoitamaan kännykällä valtaosan raha-asioistaan: he voivat tehdä ostokset verkkokaupassa, maksaa lähimaksulla kivijalkamyymälässä ja siirtää rahaa ystävälleen älypuhelimella. Kehityksen myötä maksamisesta tulee yhä näkymättömämpää, joten kuluttaja voi keskittyä ostamiseen – esimerkiksi verkkokaupoissa kiinnostavimpien tuotteiden valinta nousee pääosaan.

Joko olet pohtinut, miten sujuvoitat mobiiliostamista omassa kaupassasi? Haluatko olla ensimmäisten joukossa ottamassa mobiilimaksutapoja käyttöösi?

Lähde pilottiasiakkaaksemme niin olet loikan edellä kilpailijoitasi! 

Ota yhteyttä markkinointitiimiimme, markkinointi@checkout.fi, niin kerromme lisää.