Apple Pay ja muut parhaat mobiililompakot – Payment Highwayn tarjonta on sovelluskehittäjän unelma

Kehitätkö appia, ja tarvitset siihen kätevät tavat maksamiseen? Olisiko hienoa saada maksutapoihin mukaan Apple Pay? Se onnistuu. Payment Highwayn tarjonnasta löytyy niin Apple Pay kuin muut kehittäjien eniten kaipaamat maksutavat verkkoon ja sovelluksiin.

Ketterä startupin mieli, suuren finanssilaitoksen tuki

Payment Highway on OP Ryhmän omistama ja Checkoutiin kuuluva suomalainen maksupalvelu. Tiivis tiimi on juuri oikean kokoinen, jotta se pystyy vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ketterästi. Tukijalkana on OPn ison finanssilaitoksen perusta.

– Olemme itsekin aloittaneet startupina ja ymmärrämme heidän tarpeensa. Meillä esimerkiksi asiakastuki on aina lähellä. Asiakkaan kehittäjä saa meidän kehittäjämme nopeasti kiinni vaikkapa chatissa, kertoo Payment Highwayn Arno Hietanen.

Payment Highwayn tuotteet vastaavat tämän päivän kysyntään. Maailma palveluistuu jatkuvasti, ja uusien palveluiden ilmentymä on tyypillisesti jokin sovellus tai verkkopalvelu. Näihin palveluihin tarvitaan sujuva tapa ostaa, ja siinä Payment Highway tulee apuun.

– Teemme palveluamme niin sovellusten tekijöille kuin ohjelmistotaloille. Verkkokaupoille meidän tarjonta sopii silloin, kun tarvitaan rajapintalähtöisiä palveluita, valuuttamyyntiä taaloilla, tai jos halutaan myydä kuukausimaksullisia tuotteita verkossa, sanoo Hietanen.

Maksamisen käyttökokemuksen oltava sama kaikkialla

Hietanen pohtii mobiilimaksamisen olevan terminä haasteellinen. Kun mobiilimaksamisesta puhutaan paljon, tavallisen ihmisen voi olla vaikea ymmärtää, että yhteydestä riippuen kyse saattaa olla eri asioista.

– Mobiilimaksaminen voi tarkoittaa puhujasta riippuen hyvin eri asioita: verkossa, kivijalassa ja sovelluksissa maksamista tai jopa tekstiviestimaksamista. Payment Highway tarjoaa näistä nimenomaan mobiililompakkomaksamista verkkoon ja sovelluksiin, selventää Hietanen.

Vaikka mobiilimaksaminen kasvaa hurjaa vauhtia, sen yleistymisen tiellä on vielä hidasteita.

– Maksutavan käyttökokemuksen pitäisi olla riittävän sama riippumatta siitä, missä kanavassa maksat. Yhdenmukaisuus saa käyttäjän palaamaan samaan maksutapaan kerta toisensa jälkeen. Harva meistä haluaa ottaa käyttöönsä kymmeniä erilaisia, uusia maksutapoja, joita voi kutakin käyttää vain tietyssä yhteydessä.

– Ihmiset haluavat kokea ostavansa, eivät maksavansa. Maksamisen tulee jäädä taustalle ja olla huomaamatonta. Kuluttajan omaan, muutenkin jatkuvasti näpräämään laitteeseen erinomaisesti integroidut ratkaisut kuten Apple Pay ovat tässä kisassa vahvoilla.

Apple Pay on tullut Suomeen jäädäkseen

Apple Pay on mobiililompakko, johon kuluttaja voi tallentaa maksukorttinsa käytettäväksi eri laitteissa. Se toimii niin verkossa, kivijalkojen lähimaksupäätteissä kuin sovelluksissa. Maksamiseen tarvitaan enää vain sormenjälki tai vaikkapa kasvojen tunnistus.

– Apple Pay kannattaa ehdottomasti tarjota sovelluksen maksutavaksi, jos asiakkaana on yksikään iPhonen tai muun Applen laitteen, kuten Apple Watchin käyttäjä. Apple Pay on mielestäni käyttökokemuksena markkinoiden paras, se on integroitu laitteeseen niin hyvin, arvioi Hietanen.

Applen käyttäjät ovat tunnetusti uskollisia ja toisaalta kokeilunhaluisia:

– Jos tarjoat maksuvaihtoehdoksi Apple Payn, se huomataan kyllä heti, sitä käytetään ja siitä puhutaan käyttäjien keskuudessa. Se, joka kerran käyttää Apple Payta, ei helposti enää halua muuta maksutapaa käyttääkään.

Vaikka markkinaosuus on Suomessa vielä pieni, Apple Pay on tullut jäädäkseen ja sen asema omassa kentässään on vahva.

– Apple-uskolliset ovat fanaattisia: monet ovat hankkineet sopivia maksukortteja, jotta pääsevät maksamaan Apple Paylla. Vaikka Android-käyttäjiä on älylaitteiden omistajista reilu enemmistö, sitoutuneita ja aktiivisia Apple-käyttäjiä kannattaa palvella. He kuluttavat tutkitusti enemmän rahaa kuin Android-käyttäjät.

Ota Apple Pay käyttöön palvelussasi!

Tutustu Payment Highwayn uusiin sivuihin

Payment Highwayn verkkosivut ja ilme ovat hiljattain uudistuneet. Suurin uudistus on kuitenkin uusi tapa ottaa Payment Highway käyttöön helposti ja nopeasti.

Pay as you go -hinnoittelumallilla meidän palvelun saa käyttöön kätevästi yhdellä sopimuksella. Tämä sopii hienosti esimerkiksi aloittaville yrityksille, sanoo Hietanen.

Uudella sivustolla on lisätty myös kehittäjäkokemusta. Esimerkiksi sitä, miten rajapinnat vastaavat, pääsee kokeilemaan suoraan.

Payment Highway tähtää entistä voimakkaammin kansainväliseen markkinaan. Tavoitteena on kehittää asiakkaaksi tulemisesta mahdollisimman helppoa ja tarjota asiakkaille aina ajankohtaisimmat globaalit maksutavat, jotka toimivat missä päin maailmaa tahansa.

Tutustu uudistettuun sivustoon!

Arno HietanenArno Hietanen