OPn Pivo Maksunappi vie kaupan verkossa loppuun asti

OPn Pivo on julkaissut verkko- ja mobiiliostamiseen uunituoreen, helpon ja turvallisen maksutavan, Pivo Maksunapin. Checkoutin verkkokauppiailla on ainutlaatuinen tilaisuus saada maksunappi ensimmäisinä maksutapavalikoimaansa.

Maksunappi on uusi ominaisuus tuttuun, jo yli miljoona kertaa ladattuun Pivo-mobiilisovellukseen. Aikaisemmin Pivo-palvelussa ovat olleet jo mahdollisia lähimaksaminen sekä tämän vuoden alusta alkaen kaverille maksaminen.

Tähtäimessä paras ostokokemus

Kun kuluttaja hyväksyy maksun Pivo-mobiilisovelluksella, hänen ei tarvitse maksamisen yhteydessä enää erikseen luovuttaa tietojaan eikä etsiskellä vaivalloisesti avainlukuja. Maksunappia voivat yhtä lailla käyttää kaikkien pankkien asiakkaat.

- Haluamme Pivossa tarjota kuluttajille ja kauppiaille palveluita, jotka tekevät ostokokemuksesta mahdollisimman hyvän. Pivolla voi maksaa kaikissa nykymaailman tilanteissa, kuvaa Hanna Äijälä, Pivon liiketoiminnasta ja uusista maksamisen palveluista vastaava hankejohtaja.

Pivon etuna on sen valmis laaja suomalainen käyttäjäpohja. Kauppias hyötyy, kun asiakkaat ovat sovelluksessa entuudestaan, eikä siirtymään ja omaksumiseen mene aikaa. Pivo on myös tutkitusti tykätty ja mieluisana pidetty sovellus. – Kauppias pääsee niin sanotusti valmiiseen pöytään, Äijälä myhäilee. 

Verkkokaupan voittajilla on mobiilimaksaminen kunnossa

– Yli puolet nettiselailusta tapahtuu tällä hetkellä mobiililaitteilla, joten verkkokaupan menestyjiä tulevat olemaan ne, joilla mobiiliostaminen on kunnossa, toteaa Äijälä.

Verkkokauppias tuskin haluaa, että maksutavat nousevat kaupanteon esteeksi. – Jopa perinteisessä desktop-ympäristössä odotukset maksamiskokemuksesta ovat muuttuneet. Sipaisemalla maksaminen vastaa parhaiten odotettua nykypäivän ostokokemusta. Tällöin myös suurempi prosentti kaupoista viedään loppuun asti, Äijälä muistuttaa.

Tee kauppaa silloin kun kuluttaja haluaa

Kauppa ei mene sivu suun, kun kuluttajalle tarjotaan mahdollisuus ostaa missä vain, milloin vain. Jotta myynti voi kasvaa, verkkokaupan on syytä olla valmiina tekemään kauppaa silloin kuin kuluttajakin on. Kuluttajalle oikea hetki voi olla kiireisen arjen keskellä vaikkapa bussissa tai parturiaikaa odotellessa.

– Verkko-ostamisen ei tarvitse enää olla juhlallinen hetki kotona lasten mentyä nukkumaan. Kun ostoksia voi tehdä missä vain, aikaa säästyy elämässä tärkeämpiinkin asioihin.

Verkkokauppojen mobiilioptimoinnissa suomalaisilla kauppiailla on Äijälän mukaan kuitenkin vielä työsarkaa, jossa ei olisi syytä vitkastella. – Kilpajuoksu siitä, mihin asiakkaiden ostoseurot valuvat on juuri nyt kiivasta. Kuluttajat etsivät jatkuvasti paikkoja, joista ostaminen on kätevintä. Suomalaisten kauppiaiden ei kannata antaa asiakkaiden lipsahtaa käsistään paremmin optimoituihin ulkomaisiin verkkokauppoihin.

Maksaminen väistyy ostokokemuksessa taustalle

– Maksamisen tulevaisuus on yhä enemmän mobiilissa, se räjähtää vielä, maalailee Äijälä. – Sekä kivijalkakaupoissa että kännykällä ostamisesta tulee myös vielä jonain päivänä samanlainen, yksi yhteinen kokemus. Omnichannel-myynti, jossa kauppaa tehdään yli kanavarajojen kivijalasta verkkoon, tukee samalla verkkokaupankin kasvua.

Äijälä uskoo myös biometrisen tunnistamisen tulevan lisäämään turvaa ja parantamaan ostokokemusta. – Esimerkiksi kun kivijalkakauppaan kävelevä ihminen tunnistetaan jo liikkeeseen saapuessa, hän voi vain kerätä ostoksensa ja lähteä. Kassalta läpimeno on silloin mutkatonta. Sama kokemus voidaan tuoda verkkokauppaan. Tällaisessa tilanteessa päästään todella kehittämään ostokokemusta, jossa maksaminen väistyy taustalle.

– OP Ryhmä nähdään jatkossakin erilaisissa maksamisen uutuuksissa mukana, ja Checkoutin asiakkaat pääsevät ottamaan tapoja aina etujoukoissa käyttöönsä, lupaa Äijälä.

Haluatko saada Pivo Maksunapin maksutapavalikoimaasi?

Uudet mobiilimaksutavat tulevat automaattisesti saataville kauppiaillemme, joilla on hallussaan Startti- tai Laajapakettimme sekä luottokorttimaksut aktivoituina. Palvelupaketin korottaminen on helppoa lähettämällä viestiä meille osoitteeseen asiakaspalvelu@checkout.fi.

Luottokorttien aktivoinnin hakeminen käy puolestaan kätevästi kauppiaan Extranetistä.