Shop-in-shop-kauppapaikat – miksi ja kenelle?

Shop-in-shop-kauppapaikassa myydään useiden eri yritysten ja brändien tuotteita ja palveluita. Pääkauppias on verkkokaupan liiketoiminnan taustalla ja vastaa muun muassa teknisestä toteutuksesta, kehityksestä ja markkinoinnista. Verkkokaupassa tuotteitaan myyviä yrityksiä kutsutaan alakauppiaiksi.

Miksi shop-in-shop-ratkaisu on hyödyllinen sekä kauppiaille että asiakkaille?

Shop-in-shop-kauppapaikka on kaikille osapuolille toimiva ja tehokas markkinapaikka. Pääkauppiaalle on hyödyllistä, että hän saa kuluttajille tarjolle laajan valikoiman tuotteita ilman omaa tuotantoa tai maahantuontia. Usein pääkauppias voi olla esimerkiksi ohjelmistotalo, joka keskittyy täysin verkkokaupan tekniseen pyörittämiseen ja markkinointiin.

Alakauppiaille shop-in-shop on kannattava lisääntyneen näkyvyyden takia. Kun yksi merkki houkuttelee kuluttajan verkkokauppaan, saavat myös muut merkit samalla huomiota. Shop-in-shop tarjoaa alakauppiaalle parhaimmillaan selkeästi kohdennetun kauppapaikan, jonka ylläpidosta ei tarvitse itse huolehtia. Usein tämä onkin helppo ratkaisu sellaisille yrityksille, jotka eivät syystä tai toisesta halua perustaa omaa verkkokauppaa.

Shop-in-shop on helppo vaihtoehto myös rahaliikennettä ajatellen. Verkkokauppaa ylläpitävän pääkauppiaan ei tarvitse osallistua rahaliikenteeseen, sillä maksunvälityspalvelu tilittää automaattisesti rahat jokaisesta ostoksesta oikeille alakauppiaille. Alakauppiaille shop-in-shop on tavallista verkkokauppaa kannattavampi ratkaisu, sillä maksunvälityspalvelun hinnat ovat todennäköisesti paremmat kuin yksityisessä verkkokaupassa.

Asiakkaalle shop-in-shopit ovat vaivattomia ostospaikkoja. Valikoima voi olla hyvinkin laaja ja tarjolla useita eri merkkejä. Useista myyjistä huolimatta maksaminen onnistuu kätevästi yhdelle kassalle yhdellä maksusuorituksella.

Kenelle shop-in-shop-kauppapaikka sopii?

Shop-in-shopin pääkauppiaaksi voi ryhtyä kuka tahansa, joka haluaa perustaa esimerkiksi teemamuotoisen kauppapaikan. Yleensä pääkauppiaaksi ryhtyvät sellaiset tahot, joilla on jo aiempaa kokemusta verkkokaupan pyörittämisestä. Pääkauppialla voi olla myös omia tuotteita verkkokaupassa myynnissä, mutta se ei suinkaan ole välttämätöntä.

Hyvä esimerkki suomalaisesta shop-in-shop-kauppapaikan pääkauppiaasta on Laulumaa, joka halusi helpottaa oman asiakkaansa ostopolkua. Laulumaalla on useita jälleenmyyjiä ympäri Suomea, mutta aiemmin tuotteita ei ole ollut kootusti tarjolla verkossa kuluttajille. Nyt shop-in-shop yhdistää jälleenmyyjien valikoimat yhdeksi kokonaisuudeksi, joka palvelee asiakkaita ympäri Suomen.

Alakauppiaiksi voivat ryhtyä yritykset, joilla ei ole omaa verkkokauppaa tai jotka haluavat hyötyä shop-in-shop-kauppapaikan näkyvyydestä esimerkiksi oman markkinointibudjetin rajallisuuden takia. Alakauppiailla saattaa olla oma kivijalkakauppa ja shop-in-shop koetaan helpoksi tavaksi siirtää tuotteiden ja palveluiden myynti myös verkkoon.

Kattava paketti shop-in-shopin perustamisesta ja pyörittämisestä

Kokosimme yksiin kansiin kaiken, mitä sinun tulee tietää shop-in-shop-kauppapaikasta. Lataa opas ja lue lisää!

Lataa shop-in-shop-opas tästä