Shopify – keskity liiketoimintasi kehittämiseen ja unohda alustan kanssa taistelu

Tätä on odotettu! Checkoutin maksunvälityksen saa nyt myös maailmanlaajuisesti voimakkaimmin kasvavaan Shopify-verkkokauppa-alustaan.

Palvelupohjaisen Shopifyn suosion takana ovat nopea käyttöönotto, helppokäyttöisyys sekä kätevät mahdollisuudet muokata alustaa vastaamaan omia tarpeita.

Tärkeintä on ihmisten välinen kaupankäynti

Shopify-toteutuksia tekevän Woolmanin perustaja Miika Malinen tietää monien aloittavien kauppiaiden vaaranpaikan:

– Olen huomannut itsessäni ja muissa kauppiaissa, miten helppo on rakastua kaupan rakenteluun sen sijaan, että panostaisi tärkeimpään, eli ihmistenväliseen kaupankäyntiin.

Shopifyssä tämä karikko on minimoitu. Shopify antaa keskittyä teknisen hifistelyn sijaan asioihin, jotka tuottavat liiketoiminnalle aidosti lisäarvoa. Pilvipalvelussa myöskään esimerkiksi alustan päivityksistä ja kapasiteetista ei tarvitse itse huolehtia, sillä ne hoituvat automaattisesti.

Checkout tuo kattavat maksutavat ja monipuolisen hinnoittelun

Kanadalaisen Shopifyn ongelmana on aiempina vuosina ollut suomalaisten integraatioiden puute muun muassa maksunvälitykseen ja toimitustapoihin. Nämä käyttöönoton esteet ovat historiaa.

Woolmanin toinen perustaja, Tero Junttila, iloitsee Checkoutin tuoreesta Shopify-tuesta:

– Paikalliset, asiakkaille tutut maksunvälityspalvelut ovat tärkeitä. Checkoutilla on myös erinomainen valikoima mobiilimaksutapoja, joita asiakkaat tänä päivänä suosivat.

– Checkoutin etu on lisäksi monipuolinen hinnoittelu: verkkokauppaa voi lähteä kokeilemaan kuukausimaksuttomalla Starttipaketilla. Samoin Checkoutin joustava tapa antaa kauppiaan valita, mitkä maksutavat haluaa aktivoida, on loistava, lisää Malinen.

maksutavat_kukkarossa.png

Shopifyn vahvuutena globaali ekosysteemi

Shopifyn globaali kehittäjäverkko, kokonainen ekosysteemi, pitää kauppiaan turvallisissa käsissä ja kehityksen kärjessä ilman omia investointeja.

– Shopify on huoleton. Se toimittaa verkkokauppaan tarvittavat peruspalikat helposti, ja kauppiaiden omat erityistarpeet täyttyvät erityyppisillä lisäosilla. Shopifyn teemoja ja käyttöliittymiä toteuttavat kauppiaan puolesta jatkuvasti sadat tuhannet kehittäjät, kertoo Junttila.

Erinomainen kasvuhakuiselle kauppiaalle

Eniten Shopify-alustasta on hyötyä kasvuhakuiselle kauppiaalle, joka haluaa viedä asioita nopeasti eteenpäin.

– Alusta sopii mainiosti paitsi pienille, myös isoille yrityksille. Laajennettavaa pilvipalvelua voi skaalata ja räätälöidä omiin tarpeisiinsa. Shopify Plus rinnastuu kyvykkyyksiltään esimerkiksi Magento Enterpriseen, toteaa Junttila.

Shopify voittaa useat alustat räätälöinnin kevyillä kustannuksilla.

– Verrattuna siihen, että kauppias teettäisi räätälöinnin kalliisti itse palkkaamallaan koodarilla, Shopifyllä kustannukset jakaantuvat isoon asiakaskuntaan pieneksi kuukausimaksuksi, kuvaa Malinen.

Tulevaisuuden kauppa ei rajoitu verkkosivuun

Verkkokauppa-alustat ovat kehittymässä tukemaan myyntiä kaikissa kanavissa, joissa ihmisetkin ovat.

Shopifyssä kaupankäyntiä ei ole sidottu pelkkään verkkosivustoon: muita myyntikanavia voi aktivoida näppärästi nappia painamalla. Asiakkaalla on tällöin mahdollisuus tehdä ostoksensa suoraan vaikkapa blogiartikkelista, Messengeristä, Facebookista tai Pinterestistä. Kanavavaihtoehdot lisääntyvät kaiken aikaan.

Alustojen lähitulevaisuutta on myös kauppiaan arkea ja kaupantekoa helpottava keinoäly.

– Shopifylle moni keinoälytoteutus on jo konkretiaa. Esimerkiksi Kit-lisäosalla voi automatisoida Facebook-mainonnan, vinkkaa Malinen.

Uniikki idea + rohkeutta = menestys

Malinen näkee, että alustan valinta on lopulta kuitenkin pienessä roolissa.

– Ratkaisevaa on aina liiketoiminnan idea ja visio: ovatko tuotteesi ja lähestymiskulmasi sellaisia, joissa on aitoa imua ja kiinnostusta markkinassa. Menestys ei sen jälkeen enää ole teknologiasta kiinni.

Junttila haluaa rohkaista suomalaisia yrittäjiä lähtemään ennakkoluulottomasti tekemään kauppaa maailmalle.

– Kaikki mahdollisuudet ovat sinulle auki, kunhan löydät uniikin idean liiketoiminnallesi. Niche-tuotteille on markkinassa vielä paljon tilaa.


Checkoutin maksunvälitys ei ole vielä mukana Shopifyn perusvalikossa, mutta käyttöönotto onnistuu helposti ottamalla yhteyttä myyntipalveluumme:

myynti@checkout.fi
09 4282 7111 (0,00 €/min+ppm)

 


Woolmanin perusidea on koostaa globaaleista palikoista verkkokauppa-arkkitehtuuria, johon kuuluvat esimerkiksi alusta, varastonhallinta, CRM ja maksutavat. Kauppiasta autetaan sekä teknisisissä ratkaisuissa että kaupanteossa.

Woolman-logo.jpg

 

 

Mietityttääkö alustan valinnan lisäksi verkkokaupan markkinointi? Tutustu ilmaiseen tietopakettiimme, joka kokoaa yhteen aloittavan kauppiaan markkinointivinkit.