Verkkokauppa-alustat esittelyssä: MyCashflow

Harkitsetko verkkokauppaa? Haluatko kuulla ammattilaisen vinkit verkkokaupan perustamiseen tai tietää lisää kotimaisesta MyCashflow-verkkokauppa-alustasta? Olet tullut oikeaan paikkaan! Tästä kirjoituksesta saat vinkit verkkokaupan perustamiseen sekä vastauksen siihen, kenelle ja millaiseen liiketoimintaan MyCashflow sopii. 

Mikä on MyCashflow ja kenelle se sopii? 

MyCashflow on kotimainen, vuonna 2007 perustettu verkkokauppaohjelmisto. Se tarjoaa helppokäyttöiset ja valmiiksi ylläpidetyt verkkokaupat, jotka skaalautuvat niin hinnan kuin ominaisuuksiensa puolesta. MyCashflow-kauppojen lähtökohtana on vastata kauppiaiden tarpeisiin mahdollisimman hyvin.

”MyCashflow’ta suunnitellaan yhdessä kauppiaiden kanssa. Hoidamme kaikkien kauppojen ylläpidon, elinkaareen liittyvät päivitykset sekä pidämme huolen siitä, että kaupan kaikki ominaisuudet ja toiminnallisuudet sopivat yhteen”, kertoo toimitusjohtaja Ismo Ruotsalainen

Valmiiksi ylläpidetty kauppa poistaa kauppiaalta palvelimen ylläpitoon tai tietoturvaan liittyvät murheet. Kun palveluntarjoaja huolehtii kaikkien toiminnallisuuksien päivittämisestä, ei yhteensopivuusongelmista tarvitse murehtia. 

MyCashflow soveltuu monenlaisiin tarpeisiin ja erilaisille kohderyhmille. Se sopii fyysisten tuotteiden, palveluiden ja digitaalisten tuotteiden myyntiin ja sekä kuluttaja- että b2b-kauppaan. Tuki ladattavien tuotteiden, kuten musiikin, dokumenttien tai ohjelmistojen myyntiin, on tarjolla MyCashflow Advanced-paketista alkaen. 

”Verkkokauppa on kasvanut tosi pitkään ja voimakkaasti. Koronapandemian vaikutukset varmasti vain kasvattavat tätä muutosta, ja uudet kuluttajat löytävät verkkokaupan. Nykyään melkein mitä vaan voidaan myydä verkossa.”

 

Miten päästä alkuun MyCashflow-kaupan kanssa? 

”Edullisuus ja helppokäyttöisyys ovat varsinkin tuoreille verkkokauppiaille mukavia juttuja, ja madaltavat aloittamisen kynnystä. MyCashflow’n kaltaiselle valmisalustalle kaupan perustaminen on helppoa, ja 30 päivän ilmainen kokeilu mahdollistaa alustan testaamisen ilman sitoumuksia.” 

Tekniikan sijaan verkkokaupan perustamisessa aikaa menee usein tuotetietoihin sekä siihen, miten asiakkaat saa ohjattua kauppaan. Ruotsalainen ei näe verkkokaupan teknistä perustamista nykyaikaiselle valmisalustalle vaikeaksi. Isoin työ tulee muista seikoista. 

“On hyvä muistaa, että verkkokauppiaan työ pyörii tuotteiden ympärillä. Siksi tuotekuvausten on oltava selkeät, saldojen ja hintojen kunnossa. Kattavat tuotetiedot ovat tuotteen myyntipuhe ja parantavat hakukonelöydettävyyttä.” 

► Lue myös: Tuotesivujen tekstisisällön SEO: lisäarvoa kaikille osapuolille 

► Lue myös: verkkokaupan markkinointiopas 

Tuotetietojen syöttämisen lisäksi verkkokauppiaan on hyvä varmistaa, että kaupan juridinen sisältö on kohdallaan. 

”Kannattaa muistaa viestiä sivustolla selkeästi maksu-, toimitus- ja palautusehdoista”, Ruotsalainen muistuttaa.  

► Lue myös: Tuoreen verkkokauppiaan ABC & Tunnetko verkkokauppaa koskevan lainsäädännön?

 

Mitä ominaisuuksia MyCashflow-kaupassa on ja mitä kustannuksia siitä tulee? 

MyCashflow tarjoaa helppokäyttöiset työkalut tuotehallintaan, lukuisia valmiita integraatioita esimerkiksi logistiikkayhtiöihin ja maksutapoihin sekä kattavat rajapinnat kaupan räätälöintiä varten. Kaupan ominaisuudet riippuvat valitusta tuotepaketista, ja pakettien välillä eroja on esimerkiksi tuotemäärän, tallennustilan ja lisäominaisuuksien välillä. Kaikkiin paketteihin sisältyy kattava kotimainen tuki.

“Edullisin Basic-pakettimme on kuukausihinnaltaan 49 €, ja sisältää tarvittavat työkalut tuotteiden luontiin ja hallintaan sekä hakutoiminnallisuudet. Jos tarvitset työkaluja tilausten massakäsittelyyn, suurta tuotemäärää tai API:a, Advanced tai Pro soveltuvat tarpeisiisi paremmin”, Ruotsalainen rajaa. 

MyCashflow-kauppojen ulkoasu perustuu teemoihin. MyCashflow tarjoaa viisi ylläpidettyä valmisteemaa. Ne päivittyvät automaattisesti ja tuovat mukanaan aina uusia ominaisuuksia. Lisää teemoja voi hankkia teemakaupasta, ja sieltä löytyviä teemoja voi räätälöidä kauppiaan toiveiden mukaisesti. 

“On kolme tapaa hankkia teema: ensimmäinen on valita valmis teema, toinen on palkata kumppani luomaan teema ja kolmas on toteuttaa se itse, jos osaamista HTML- ja CSS-kielistä löytyy. MyCashflowlla on kattava kumppaniverkosto, josta löytyy helposti toteuttaja omalle kaupalle.” 

Ruotsalainen mainitsee erikseen myös SSL-sertifikaatin tarpeellisuuden. Se löytyy jokaisesta MyCashflown paketista. 

“Suosittelen valitsemaan verkkokauppa-alustan, joka suojaa ja säilyttää asiakkaidesi tiedot turvallisesti palomuurin takana. SSL-sertifikaatti vaikuttaa positiivisesti myös kaupan hakukonenäkyvyyteen.” 

 

Mitä maksutapoja voin tarjota MyCashflow-kaupassa? 

MyCashflow’ssa on valmiit integraatiot lukuisiin maksupalveluntarjoajiin. Ruotsalainen vinkkaa miettimään maksutapojen tarjonnassa kaupan kohderyhmää: 

”Valitse maksutavat kohderyhmääsi ja myymiäsi tuotteita ajatellen. Esimerkiksi arvokkaita tuotteita myydessä on hyvä tarjota osamaksua. Suomalaiset kuluttajat suosivat myös verkkopankkeja.” 

MyCashflow’ssa on valmis integraatio myös Checkout-maksupalveluun. Sen avulla saat helposti käyttöösi Checkoutin kattavat maksutavat: kotimaiset pankkipainikkeet, luottokortit, mobiilimaksut sekä valikoiman lasku- ja osamaksupalveluita. 

Maksutapojen lisäksi huomiota kannattaa käyttää kuljetustapojen tarjontaan. 

"Suomalaiset suosivat erityisesti pakettiautomaatteja. Myös kotiinkuljetuksen puute voi olla syy ostoskorin hylkäämiselle”, Ruotsalainen kertoo. 

 

Haluatko tietää lisää verkkokaupan perustamisesta? 

Haluatko tietää lisää verkkokaupan perustamisesta tai kuulla lisävinkkejä MyCashflow-alustasta? Katso maksuton webinaaritallenne, jossa Ismo Ruotsalainen puhuu verkkokaupan perustamisesta. Samasta paikasta löydät myös muut webinaaritallenteemme, joissa käsittelemme mm. verkkokaupan markkinointia, logistiikkaa ja maksutapoja.