Verkkokauppa-alustat esittelyssä: Vilkas Now

Pohditko itsellesi sopivinta verkkokauppa-alustaa? Haluatko tietää lisää kotimaisesta Vilkas Now -alustasta? Tästä artikkelista löydät vinkit verkkokaupan perustamiseen, sopivan alustan valintaan sekä saat vastauksen siihen, kenelle ja millaiseen liiketoimintaan Vilkas Now soveltuu.

Mikä on Vilkas Now ja kenelle se sopii?

Vilkas Now on suomalaisen Vilkas Groupin tarjoama helppokäyttöinen verkkokauppa-alusta, jonka avaaminen ei vaadi koodaustaitoja ja onnistuu siten myös verkkokauppanoviiseilta. 

“Ajatuksenamme on ollut tarjota mahdollisimman helppo alusta kaupantekoon. Kauppiaan ei tarvitse miettiä alustan päivityksiä tai tietoturvaa, vaan hän voi keskittyä omaan liiketoimintaansa; myyntiin, markkinointiin ja asiakaspalveluun”, Vilkkaan toimitusjohtaja Markku Korkiakoski kertoo.

Vilkas Now sopii erityisesti pienelle ja keskisuurelle verkkokauppiaalle kuluttajabisnekseen.

“Parhaimmillaan alusta sopii vähittäiskaupan jälleenmyyntiin. Sen ominaisuudet eivät sovi kovin hyvin esimerkiksi ajanvarauspalveluihin, mökkien vuokraamiseen tai b2b-kauppaan. Niitä varten suosittelemme Vilkas Suite -alustaamme.”

Verkkokauppa-alustojen joukosta ei ole aina helppo löytää itselleen parhaiten sopivaa. Korkiakoski neuvoo kokeilemaan rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja sen sijaan, että lukittautuisi tiettyyn alustaan ennen käytännön kokeilua. Myös Vilkas Now’ta voi kokeilla 30 päivää maksutta ilman sitoumuksia.

“Verkkokauppojen ilmaisversioita kannattaa ehdottomasti kokeilla ja valita se, joka tuntuu itselle luontevalta. Verkkokauppa-alusta yksinään ei ratkaise kaupan menestystä, vaan sen ratkaisevat muut tekijät, kuten markkinointi ja hinnoittelu.”

 

Miten päästä alkuun Vilkas Now -kaupan kanssa?

Nykyaikaiset ja helppokäyttöiset valmisalustat takaavat, että verkkokaupan saa nykyään perustettua nopeasti.

“Verkkokaupan perustaminen valmiille alustoille on helppoa, ja kaupan voi saada auki jo päivässä. Toki pitää muistaa, että verkkokauppa on pitkä tie, ja kauppaa tulee kehittää jatkuvasti”, Korkiakoski muistuttaa.

Vilkas Now helpottaa alkuunpääsyä tarjoamalla valmiita teemoja, joiden joukosta kauppias voi valita mieleisensä. Teemojen värejä ja fontteja voi muokata oman brändin mukaisiksi, ja teeman muokkaus onnistuu helpolla drag and drop -menetelmällä. Kaikissa teemoissa on huomioitu myös responsiivisuus, joka varmistaa kaupan toimivuuden laitteella kuin laitteella.

Ulkoasun muokkaamisen ja tekniikan sijasta enemmän työtä on kaupan sisällön luomisessa, kuten tuotteiden perustamisessa ja tarpeeksi kattavien tuotekuvausten lisäämisessä. Korkiakoskella on vinkki tähänkin:

“Suosittelen perustamaan ensiksi kolme tärkeintä tuotetta ja julkaisemaan kaupan. Seuraavina päivinä tuotteita voi perustaa lisää.”

► Lue myös, kuinka Bistro Naapuri perusti verkkokaupan alle viikossa

Korkiakoski luettelee myös muut tärkeät vaiheet ja tärpit kaupan perustamiseen:

“Syötä kauppasi perustuotteet, maksutavat ja toimitustavat ja varmista tämän jälkeen, että ulkoasu on kunnossa. Sen jälkeen kauppa kannattaakin jo lanseerata maailmalle. Taustalla kauppaa voi kehittää jatkuvasti, uusia tuotteita voi lisätä ja ulkoasua viilata.”

► Lue myös: Tuoreen verkkokauppiaan ABC & Mitä verkkokaupan perustaminen ja ylläpito maksaa?

 

Mitä ominaisuuksia Vilkas Now -kaupassa on ja mitä kustannuksia siitä tulee?

Vilkas Now sisältää monipuoliset työkalut kaupan ulkoasun muokkaamiseen. Värejä, fontteja ja muita sisältöelementtejä on helppo muokata mieleisikseen.

Alustasta löytyvät myös kaikki tarvittavat perustoiminnallisuudet tuotetietoja, tuoteryhmiä, tuotekuvauksia ja tuotehakua varten. Samoin tilauskäsittelystä ja maksujen seurannasta on tehty helppokäyttöistä ja selkeää.

Vilkas Now:sta on neljä erilaista tasoa: S, M, L ja XL. Kauppias voi vaihtaa tasoa joustavasti tarpeidensa mukaan. Tasot eroavat toisistaan esimerkiksi lisättävän tuotemäärän, kieliversioiden sekä lisäominaisuuksien osalta. Pienimmällä tasolla normaalihinta on 19 € / kuukaudessa, ja jokaista tasoa voi testata 30 päivän ajan maksutta. Hintoihin ja ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin täällä.

 

Mitä maksutapoja voin tarjota Vilkas Now -kaupassa?

Jos asiakas on keskiössä sekä kaupan onnistumisen että asiakaspalvelun kannalta, myös maksutavat kannattaa miettiä kauppansa kohderyhmän mukaan.

“Maksutapojenkin valinnassa lähtökohtana on katsoa asiakkaisiin: kuluttajat todennäköisesti haluavat maksaa verkkopankilla, b2b-asiakkaat puolestaan laskulla.”

Hyvä vaihtoehto on valita maksunvälittäjä, joka tarjoaa kerralla runsaan maksutapavalikoiman. Esimerkiksi Checkout-verkkomaksupalveluun Vilkas-alustassa on valmis ja helppokäyttöinen integraatio, jonka avulla koko Checkoutin maksutapavalikoiman saa kauppaan tarjolle helposti.

► Lue myös: Verkkokaupan maksutavat pähkinänkuoressa

► Katso, kuinka kytket Checkoutin maksutavat Vilkas Now -verkkokauppa-alustaan

 

Haluatko tietää lisää verkkokaupan perustamisesta?

Haluatko tietää lisää verkkokaupan perustamisen saloista tai Vilkas Now-verkkokauppa-alustasta? Katso maksuton webinaaritallenne, jossa Markku Korkiakoski johdattelee verkkokaupan perustamisen pariin. Samasta paikasta löydät myös muut webinaaritallenteemme, joissa käsittelemme mm. verkkokaupan markkinointia, logistiikkaa ja maksutapoja.

Tutustu myös Pelastetaan kauppa -kampanjasivustoon, josta löydät apua ja tukea verkkokaupan perustamiseen ja kauppasi markkinointiin.