Rakennustalkoissa selviävät toimivan verkkokaupan salat

Kaipaatko vinkkejä verkkokauppasi pystyttämiseen tai tekemisen tehostamiseen? Kannattaa selvittää, järjestääkö alustasi toteuttaja koulutusta alkuvaiheen haasteiden selättämiseen.

Helppokäyttöisten verkkokauppa-alustojen pioneeri, Vilkas Group Oy, on tarjonnut ilmaisia verkkokaupan rakennustalkoita jo kohta 10 vuotta. Koulutuspäiviä pidetään vuorovedoin Tampereella ja Helsingissä.

Päivän aikana käydään konkreettisesti läpi verkkokaupan asetuksia ja muokkausmahdollisuuksia. Jaossa on tietoa myös nykypäivän menestyvän verkkokaupan ehdottomista peruspilareista: kunnossa pitää olla niin kilpailukyky, tuotesisällöt, löydet
tävyys ja hakukoneoptimointi, tuotteiden saatavuus kuin erinomainen asiakaspalvelu.

Opi hyödyntämään tehokkaammin verkkokauppasi mahdollisuuksia

Vilkkaan rakennustalkoot syntyi aidosta halusta auttaa kauppiaita. Osallistuakseen ei tarvitse olla vielä sopimusta Vilkkaan kanssa, vaan käytössä voi olla vasta alustan kokeiluversio. Koulutuksesta saavat paljon irti myös kauppaansa jo hetken pyörittäneet.

– Monella on ongelma, että alustan kaikkia mahdollisuuksia ei osata hyödyntää tai tiedetä, miten asiat voi tehdä nopeammin. Koulutuksessa opetamme, miten palvelua voi käyttää mahdollisimman monipuolisesti, kertoo myyntijohtaja Timo Korvenoja.

Koulutuksen konseptia on jonkin verran vuosien varrella hienosäädetty.

– Kiinnitämme nyt enemmän huomiota jokaisen kauppiaan henkilökohtaiseen auttamiseen. Koulutukseen on myös lisätty yleisohjeistusta toimivan verkkokaupan saloista. Kaupan pystyttäminen on nykyään monella alustalla helppoa, mutta ymmärrys menestystekijöistä saattaa tuoreilla kauppiailla puuttua. He voivat jäädä vahingossa hiomaan pieniä yksityiskohtia, vaikka kaupassa olisi korjattavaa isommissa seikoissa, kuvaa Korvenoja.

Palautteessa toistuu usein, että koulutukseen olisi pitänyt tulla jo aiemmin.

– Osallistujat lähtevät rakennustalkoista hymy kasvoilla. Koulutukseen on saatettu tulla pitkänkin asialistan kanssa, jonka kaikki kohdat ovat päivän aikana ratkenneet.

Käytännön kokemusta ja knoppitietoa hankkimassa

Kiertomaa Oy:n hanke- ja viestintäkoordinaattori Titta Vikstedt ja projektipäällikkö Mia Hytti osallistuivat rakennustalkoisiin tänä keväänä Tampereella. He tulivat hakemaan käytännön kokemusta ja knoppitieota verkkokaupan pystyttämiseen.
verkkokaupan-rakentaminen3Varsinaissuomalainen Kiertomaa myy sertifioitua kivi- ja maa-ainesta erilaisiin käyttökohteisiin. Yritys tukee yhdyskuntarakentamisen kiertotaloutta ja edistää maa-ainesten kierrätystä.

Kiertomaalla on valmistumassa aiemman B2B-verkkokaupan ohelle kauppa myös kuluttajamyyntiin. Tarkoituksena on tuoda esiin, kuinka jokainen voi omalla pihalla tehdä pieniä tekoja luonnon monimuotoisuuden puolesta.

– Haluamme paitsi laajentaa myynnin kuluttajapuolelle, tuoda myös ihmisten tietoisuuteen ekologisempia vaihtoehtoja, joilla omassa pihassaan voi tukea luonnon monimuotoisuutta. Myyntiin on tulossa muun muassa luonnonkiviä, joista voi rakentaa pihaansa vaikkapa lammen, kertoo Vikstedt.

Vilkkaan verkkokauppa-alustaan he päätyivät tutkittuaan eri vaihtoehtoja.

– Halusimme nopean ja helppokäyttöisen alustan, jossa on mahdollisimman paljon valmiina. On hyvä, että jos tämä kuluttajakauppamme ei lähdekään lentoon, emme ole tehneet siihen valtavia investointeja. Lisäksi Vilkkaalla vaikuttaa olevan saatavilla paljon tietoa ja opastusta, toteaa Vikstedt.

Kuinka myydään haastavia tuotteita?

Kiertomaan suurimmat haasteet verkkokaupan avaamisessa eivät liity alustaan vaan omaan tuotteeseen.

– Tuotteitamme ei voi kuljettaa minkään ison logistiikkapalvelun kautta, sillä pienin mahdollinen tilaus meiltä on kooltaan 700 kg. Tuotteemme itsessään ovat edullisia, mutta kuljetuskustannuksista tulee tästä syystä helposti isot. Tärkeää on siis onnistua sisällyttämään kuljetushinta tuotteeseen, kertoo Hytti.

– Meidän tapauksessa pulmia tuovat myös tuotekuvat ja palautukset. Kuvasta täytyy selvitä, millaisesta maa-aineksesta on kyse. Ja vaikka tuotteet ovat isokokoisia, niitä ei saisi säilyttää väärin, esimerkiksi vesisateessa, jos tuotteen aikoo vielä palauttaa, Hytti jatkaa.

Kiertomaan kuluttajaverkkokauppa on tarkoitus julkaista kevään aikana. Koulutuspäivästä Hytille ja Vikstedtille jäi tunnelma, että palvelu toimii hyvin ja Vilkkaan väki opastaa toteutuksessa kädestä pitäen.

Rakennustalkoot lyhyesti

Kenelle koulutus sopii?

  • Vilkkaan kokeiluversion tilanneille tai sen jo maksulliseksi aktivoineille
  • Aloittavalle tai palvelua vaihtavalle kauppiaalle
  • Uudelle työntekijälle, joka on vastuussa verkkokaupan ylläpidosta ja kehityksestä

Kenelle Vilkkaan alusta on oikea valinta?
  • Yritykselle, joka haluaa valmiin, mutta monipuolisen ratkaisun, jossa ei itse tarvitse murehtia teknisistä asioista kuten päivityksistä tai tietoturvasta
  • Kansainväliseen kaupankäyntiin: alusta laskee muun muassa verotukset automaattisesti
  • Sekä B2B- että B2C-kauppaan
  • Kasvupolulle: perustuotteen lisäksi saatavilla myös enterprise-tuote

 

Tänä keväänä rakennustalkoisiin ehtii mukaan vielä Tampereella 9.5. ja Helsingissä 6.6.! Lue lisää Vilkkaan sivuilta.

Onko kauppasi jo toiminnassa ja sinua kiinnostaa nyt aito asiakaspalaute? Osallistu Suomen paras verkkokauppa -kilpailuun! Saat käyttöösi palautetyökalun, jonka avulla selviää kuinka asiakkaat kaupassasi ostavat – tai eivät osta.