Kaasu pohjaan! MM-rallin kisatuotemyynnissä ongelmat ratkaistaan vauhdissa

Liikelahjoihin erikoistunut High Peak Finland voitti vuoden 2017 lopulla itselleen merkittävän kokonaisuuden: MM-rallin kisatuotemyynnin seuraavaksi viideksi vuodeksi. High Peakilla oli jo entuudestaan vankkaa kokemusta urheilukilpailuiden tuotemyynnistä muun muassa Neste Rallista. Maailmanvalloitukseen on lähdetty heti kaasu pohjassa.

Pitkää päivää haastavissa oloissa

WRC-fanituotteita (World Rally Championship) myydään sekä osakilpailuissa että verkossa. High Peakin verkkoliiketoiminnasta vastaava Mika Tolonen kertoo, että vaikka etukäteen myyntivolyymeista ei juuri ollut muuta kuin valistunut arvaus, liikevaihtoa on jo nopeasti pystytty kehittämään.

Tapahtumamyyntiin kehiteltiin kahden kontin myymäläratkaisu, joka on osoittautunut oivaksi.

– Kokonaisuus on visuaalisesti hyvännäköinen ja on kiinnittänyt positiivista huomiota. Myös pystyttäminen ja myyntikuntoon saattaminen on mennyt erinomaisesti.

wrc-shop2.jpgYmpäri maailman sijoittuvat kisaetapit ovat usein raskaita rypistyksiä, joissa tehdään pitkää päivää. Tiimi on reissussa tyypillisesti viikon kerrallaan. Jotta mahdollisiin arjen ongelmiin voidaan varautua, on paikalle hyvä saapua jo muutamaa päivää ennen myynnin alkua.

Sää on välillä ollut haastava niin ihmisille kuin kalustolle.

– On ollut pakkasta ja lumisadetta, mutta kaikesta on selvitty. Päivät ulkona menevät todella nopeasti, mutta kun viikko etenee, rasitus alkaa varsinkin aamuisin tuntua.

OP Kassa tekee maksamisesta nopeaa

Fanituotemyynti on ollut ennen kaikkea antoisaa. Osakilpailuissa riittää ostavia asiakkaita jatkuvana virtana. Kevyt ja ketterä OP Kassa on ollut asiakasruuhkissa pätevä apu.

– On positiivinen ongelma, jos myyntikontti on täynnä ihmisiä. Tällöin kassajärjestelmän täytyy suoriutua maksutapahtumista huippunopeasti. Ostamiseen ei saa mennä kauaa ja odottamisajan on oltava lyhyt.

wrc-shop1.jpgKaikkiaan High Peakin väki on ollut OP Kassaan erittäin tyytyväinen.

–Kun ollaan olosuhteissa, joissa tilasta on puutetta, OP Kassa on aivan erinomainen. Myös softan käyttäjäsuunnittelu on tehty hyvin, joten käyttäminen on äärettömän helppoa ja nopeaa.

Kommelluksilta ei kuitenkaan ole täysin vältytty.

– Kassalaitteisto on vähän pakkas- ja kosteusherkkää. Ratkaisimme tilanteen Ruotsissa siten, että haimme paikallisesta rautakaupasta pöytäpuhaltimet, jotka laitoimme työntämään laitteistoon kuumaa ilmaa.

Verkkokaupassa tärkeää on onnistunut markkinointi

High Peak sai vastuulleen myös WRC:n verkkokaupan, joka pystytettiin uudelleen alusta alkaen. Näin saatiin käyttötarkoitukseen parhaiten sopiva, nykyaikainen ratkaisu. Alustaksi valikoitui Shopify ja kumppaniksi toteutukseen Woolman Oy. Uusi kauppa avautui 2.1.2018.

– Tuoreen verkkokaupan alkuvaiheessa kriittistä on, että tavoitetaan massat ja oikeat ihmiset, ja näin on tapahtunut. Voi todeta, että markkinointimme ja viestintämme on onnistunut. Lyhyessä ajassa olemme saaneet monien tietoisuuteen kaksi asiaa: meillä on uusi verkkokauppa ja se tarjoaa huippulaadukkaat tuotteet sekä maailmanlaajuiset toimitukset.

Tolonen toteaa, että menestykseen ovat vaikuttaneet oikein valitut markkinointikanavat.

– Kohderyhmämme on erittäin kiinnostunut siitä, mitä teemme ja julkaisemme eri kanavissa. Saamme heiltä välitöntä palautetta. Samalla tulee aina myös liikennettä verkkokauppaan.

WRC:n verkkokauppa tarjoaa suomalaisasiakkaille tutut Checkoutin maksutavat. Suurempaa kansainvälistä yleisöä puolestaan palvelevat maksamisessa lisäksi PayPal ja Stripe.

Suomalaiset, unohtakaa turha vaatimattomuus!

Tolonen kannustaa muita kansainvälistymisestä haaveilevia yrityksiä suomalaisittain yltiöpäiseen rohkeuteen. Myös asioista suoraan puhuminen kannattaa.

–Tämän havaitsimme omakohtaisesti, kun lähdimme syksyllä 2016 ensimmäisiä kertoja keskustelemaan WRC:n kanssa. Sanoimme hyvin suoraan, millaisessa jamassa heidän tuotteensa ja verkkokauppansa silloin oli. Kerroimme myös, miten ne oli tuotavissa nykypäivään. Suoraan puhuminen on tehnyt suhteesta äärettömän hyvän: he tietävät, ettemme ole huviksemme tylyjä vaan haemme aina haasteeseen ratkaisua.

Turhan vaatimattomuuden voi todellakin unohtaa.

– Suomessa tehdään asioita paljon paremmin kuin monessa muussa maassa. Ulkomaalaisilla on huomattavasti kovempi usko suomalaiseen osaamiseen ja tekemisen tapaan kuin meillä itsellämme.

Tolonen kuvaa, että High Peakilla mennään joka päivä täysillä eteenpäin.

– Huolellinen suunnittelu on tärkeää, mutta maailman ei tarvitse olla valmis. Mahdolliset ongelmat ratkaistaan vauhdissa.

Koe WRC-kauppa Ecommerce + Shop Tech -messuilla 14.–15.3.

WRC-kauppaan ja fanituotteiden tapahtumamyyntiin pääsee tutustumaan konkreettisesti 14.3. käynnistyvillä Ecommerce + Shop Tech -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Tolonen toteaa, että messut ovat hieno tapa tuoda osaamista esille yhdessä muiden kanssa.

– Messuilla nähdään puolikas WRC Shopin myyntitiski ja livedemonstrointia muun muassa siitä, miten OP Kassa toimii tiukassakin paikassa.

 


Tutustu WRC:n verkkokauppaan!

Lue myös muita asiakastarinoitamme: